TCS IT Wiz 2015 Bhubaneswar Prelims

Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2015 Bhubaneswar prelims . We have our sincere thanks and wishes to Sampriti Panda, Winner of TCS IT Wiz 2015 Bhubaneswar who shared us the questions.

 

1.This is a child tracking system from the Odisha Primary Education Programme Authority (OPEPA) to track children by demographic, educational and physical status.What is it ?
Ans:e-Sishu
2. It is the practice of raising monetary contributions from a large number of people, typically via the internet.What is it called ?
Ans:Crowd Funding
3.Identify the company which runs this ad

Ans:Myntra
4.This game, created by Taneli Armanto in 1997, only existed on Nokia phones till May 2015 when it was released for ios, android and windows phone.Which game ?
Ans:Snake
5.The principle that Internet service providers should enable access to all content and applications regardless of the source, and without favoring or blocking particular products or websites.What ?
Ans:Net Neutrality
6.Identify this person who was the Time Man of the Year in 1997. He is one of the founders of Intel.

Ans:Andy Grove


7.The Huffington Post which launched in India as huffingtonpost.in has partnered up with which Indian media company?
Ans:Times Group
8.Which country had the highest number of internet users as of 2014?
Ans:China
9.Identify this game

Ans:Bioshock Infinite
10.Which country has the fastest internet speed? [Hint: its an Asian country]
Ans:South Korea
11.This Chinese company was the the world’s No. 1 applicant for international patents in 2014. It started off in 1987 as a company selling telephone exchange switches. It plays a major role in internet connectivity in India.Which company ?
Ans:Huawei
12.He is the founder of which Indian e commerce giant?

Ans:Snapdeal ( Kunal Bahl)

13.It is a method of acquiring sensitive information such as usernames, passwords,and credit card details, often for malicious reasons, by masquerading as a trustworthy entity in an electronic communication.What?
Ans:Phishing
14. Which IT company headquartered in Palo Alto, California has a product line which includes Envy, Deskjet and Laserjet as some of its most famous products.
Ans:HP
15.Which keyboard layout was created by this person [Not QWERTY]

Ans:Dvorak
16.What was founded in 2009 by Brian Acton and Jan Koum,  former employees of Yahoo!
Ans: Whatsapp


17.This company was started when General Electric asked Arthur Andersen to automate payroll processing and manufacturing at GE’s Appliance Park facility. It was formerly named Anderson Consulting.
Ans:Accenture
18.This university in Dadri, Uttar Pradesh is named after the founder of a very famous Indian IT company.

Ans:Shiv Nadar University
19.Which Rockstar game was developed by David Jones and Mike Daily ?
Ans:GTA Vice City
20.This company was founded in July 2003 by Martin Eberhard and Marc Tarpenning. It is named after a Serbian-American inventor.Which company ?
Ans:Tesla Motors

9 Responses to “TCS IT Wiz 2015 Bhubaneswar Prelims”
  1. Sid Apte September 25, 2015
    • Sampriti Panda September 25, 2015
    • VATSALY TANDON September 25, 2015
    • Suswet Sukumar Patra September 25, 2015
  2. Unknown October 1, 2015
  3. Odisha Club May 4, 2016
  4. Seo Odisha July 18, 2016
  5. Odisha Club September 9, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *