Information Technology Quiz Questions 2017

Latest Information Technology Quiz Questions 2017

1.This is the patent diagram of something which was first used on a Wrigley’s chewing gum. What?

Ans: Barcode

 

2.Which rental sharing service has unveiled its first ever underwater bedroom, surrounded by 35 sharks known as Aquarium de Paris?

Ans:Airbnb

 

3.Taiwan based X agreed to acquire a 66% stake in Japanese electronics major Y for $3.5 billion. This is over $2.7 billion less than X’s $6.24 billion earlier bid to take over Y which got delayed following the emergence of previously undisclosed liabilities in Y. X also has the option of increasing its stake in Y. Identify X & Y.

Ans:X- Foxconn Y- Sharp

 

4.Microsoft has partnered with which programming website founded by NIT Trichy alumni to bring sample code snippets into its BING search engine results, support multiple languages and lets users edit and execute the sample codes. The project currently features over 80 code snippets focussed on the most commonly searched terms.

Ans: HackerRank

 

5.This man in the pic claimed himself to be somebody which created a big news in the tech world. What did he claim?

Ans:He is Craig Wright who claimed that he created Bitcoin under the pseudonym ‘Satoshi Nakamoto’.

 

6.Which company released this phone?

Ans: Baidu

 

7.Based in edinburgh, which game developer was found as DMA in 1988 by David Jones in Dundee before being bought by Take-Two Interactive taking its current name, famous for games like Max Payne, L.A. Noire, The Warriors,Bully,Manhunt,Midnight Club, State of Emergency, Red Dead and another very iconic superhit game ?

Ans: Rockstar Games. (the iconic superhit game being Grand Theft Auto)

 

Information Technology Quiz Questions 2017

8.Which hacktivist group’s logo is this?

Ans: Anonymous

 

9.It is an image viewer, editor, organiser and converter program for Microsoft Windows. It can also play video and audio files, and has some image creation and painting capabilities. It is free for non-commercial use; commercial use requires paid registration. It is noted for its small size,speed,ease of use, and ability to handle a wide variety of graphic file formats. It was first released in 1996. Identify.

Ans:IrfanView

 

10.connect:-

Ans: Sean Parker

*Founders Fund is an venture capital firm of which Sean Parker is a part of.

*Justin Timberlake in the middle of the picture who portrayed the role of Sean Parker in the movie ‘the social network’.

*Logo of Napster,cofounded by Sean Parker

 

11.Who is the founder of the famous game developing company Outfit 7?

Ans:Samo Login

 

12.The simplest CPU scheduling algorithm?

Ans:FCFS

 

13.Which American company is known as “Big Blue”?

Ans:IBM

 

 

14.Government @ Net is a famous book written by whom?

Ans:Kiran Bedi

 

15.Who is the Chief Executive Officer of AT&T ?

Ans:Randall L. Stephenson

 

16.X is a programming language developed by a company Y. Y formed “The Green Project” for developing X. Name X, Y ?

Ans:X – Java
Y – Sun Microsystems

 

17.Indie Game Maker is a 3D game making software. Which company developed this Software?
Ans: Autodesk

 

18.Who build the first electromechanical computer?

Ans:Konrad Zuse

 

19.Who is the founder of Visual Basic?

Ans:Alan Cooper

 

20.Who is the new CEO of Flipkart?

Ans: Kalyan Krishnamurthy

Also see,

Technical Quiz Questions 2017 and answers

technical quiz with answers 2017

technical quiz with answers for ece

technical quiz for computer science questions with answers

technical quiz questions pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *