IT Quiz Questions and answers for TCS IT Wiz 2017

IT Quiz Questions and answers for TCS IT Wiz 2017

1) In 1971, X with his friend Bill Fernandez built this computer called the ‘Cream Soda’ computer since they were consuming the Cragmont Cream Soda beverage while working on it. The cream soda computer was built using parts which a Tenet executive provided X, only 20 chips in total. Id X.

 

 

 

 

 

 

Ans: Steve Wozniak

 

2.Which country has the fastest internet speed globally?

Ans- South Korea

3. X’s founder & CEO Hrishikesh Datar is himself a lawyer , a graduate of the National Law School in Bangalore. He started X( a combination of the Indian word for ‘lawyer’ and the English word for ‘search’) four years ago at the age of 24. Name X.

Ans- Vakilsearch

TCS IT Wiz 2017

4.This is a platform from X and co-developed by Intel,Sony and Logitech. Identify this service from the logo.

 

 

 

 

 

 

Ans- Google TV

 

5. Identify this GPS sport tracker which works on mobile devices.

Ans- Endomondo

 

6. It was started by Nelson Gonzalez and Alex Aguila in 1996 and it’s name was inspired from their favourite show ‘The X-Files’. Currently it’s the hardware subsidiary of Dell Inc.Which company am I talking about?

Ans- Alienware

TCS IT Wiz 2017

7. John Knoll, an engineer at ‘Industrial Light And Magic’ was impressed by a program coded by his brother because of a Mac Plus disadvantage in 1987.So, a program called ‘Display’ came into being. How do we know this program popularly in today’s world?

Ans- Photoshop

 

8. The first prototype of this was built in 1978 by audiodivision engineer Nobutoshi Kihara for his boss Akio Morita, who wanted to be able to listen to operas during his frequent trans-pacific plane trips. What iconic product is being talked about?

Ans- Sony Walkman

 

9. It is a physics based puzzle video game for handheld gaming platforms. It was developed by Russian developers Zeptolab and is published by Chillingo. It has more than 100 million plus download in Google Play Store. Id this popular game.

tcs-it-wiz-2017-questions

 

 

 

 

Ans- Cut The Rope

 

10.CONNECT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ans- Asus

Sonakshi Sinha is the brand ambassador of Asus in India.

The name Asus is derived from the mythical creature ‘Pegasus’.

Logo of ‘Republic Of Gamers

 

schedule of TCS IT Wiz 2017

5 Responses to “IT Quiz Questions and answers for TCS IT Wiz 2017”
  1. Jithin February 18, 2017
  2. sachin sajeev April 1, 2017
  3. sachin sajeev April 1, 2017
  4. Najish Pathan August 4, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *