Kozhikode IT Quiz (District Level) 2017 organised by ACT 2017

Kozhikode IT Quiz (District Level) 2017 organised by ACT 2017

I got the oppurtunity to be the Quiz Master for the kozhikode IT Quiz (District level )held at GVHSS Nadakkavu on October 7th organised by Association of Computer Science Teachers in Calicut, sharing the questions and answers of kozhikode IT Quiz

1.Which is the first Indian online ticketing brand to participate in the ‘WhatsApp for Business’ pilot programme?

Ans: Bookmyshow

2.Identify the Person

Ans:Mark Shuttleworth

  1. The first internet domain name was registered on 15 March 1985, which was that domain name?

Ans: Symbolics.com

4.If SSL- Secure Socket Layer

What is TLS – ?

Ans: Transport Layer Security

  1. In Arabic it means “frankness” or “honesty“
  • It was created by Zain al-Abidin Tawfiq in the end of 2016 and reached a sudden worldwide success by mid–2017
  • Which social networking site is it?

Ans: Sarahah

6.The GSM Association (commonly referred to as ‘the GSMA’) is a trade body that represents the interests of mobile network operators worldwide.

Who is the present chairman of GSMA?

Ans:Sunil Bharati Mittal

7. Logo of?

Ans:Slack

8.Expand AEPS

Ans: Aadhaar Enabled Payment System

9. Adam D’ Angelo is the CEO and founder of which site?

Ans:Quora

10.Name this QR based payment service

Ans:BharatQR

11. Identify this Linux distribution

Ans:Cent OS

12.Identify this device

Ans:Google Home

  1. What is the codename of Ubuntu 17.10 that is to be released on this October?

Ans:Artful Aardvark

14.Name this CMS Platform?

Ans:Magento

15.Identify the Operating System

Ans:BOSS

kozhikode IT Quiz

16.Calico is a research and development biotech company owned by?

Ans:Alphabet Inc

  1. This OS was initially developed by Palm, Inc. (which was acquired by Hewlett-Packard), HP made the platform open source,
  • It was later sold to LG Electronics.
  • Which OS?

Ans:Web OS

18.What is the 12th digit of the Aadhaar Number called?

Ans:Checksum

19.Identify this Computer Programmer

Ans:Guido Von Rossum

  1. Expand UMANG

Ans:Unified Mobile App for New Age Governance

  1. Identify this CEO

Ans:Rajesh Gopinathan

22.Identify this logo

Ans:StackOverFlow

kozhikode IT Quiz

23.Which is India’s first startup district?

Ans:Mangalore

24.The first web browser WorldWideWeb was later renamed to ___________ ?

Ans:Nexus

25.Which Android Version?

Ans:Android Froyo

kozhikode IT Quiz Questions and answers 2017

father of Wireless Communication

5 Responses to “Kozhikode IT Quiz (District Level) 2017 organised by ACT 2017”
  1. vipin October 8, 2017
  2. anurag October 9, 2017
  3. Abhinav October 14, 2017
  4. Akash October 24, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *