New Set of I.T Quiz for Kerala State I.T Fair, Questions and Answers Prepared by Nandulal Krishna

New Revised Information Technology Quiz Questions And Answers For Students Who Prepares For Kerala State I.T Quiz Competition , New Set of Questions , Made By Nandulal Krishna , Wayanad , Kerala , India (nandulal299792.458@gmail.com

(New Set of Updated Questions And Answers)(New Set of Updated Questions And Answers)

1.To discourage the creation of predictable passwords, vulnerable to guessing attacks, “one company” presented
Telepathwords. As a user creates a password, Telepathwords makes real-time predictions for the next character that user will type. While the concept is simple, making accurate predictions requires efficient algorithms to model users’ behavior and to employ already-typed characters to predict subsequent ones. Which company introduced the facility named“Telepathwords” ?

Ans:Microsoft new set telepathwords

2.Keyhole, Inc. , founded in 2001, was a pioneering software development company specializing in geospatial data visualization application . One of their product/service/Application is very familiar to us . Name it ?

Ans : Google Earth

3.”Linux is a cancer that attaches itself in an intellectual property sense to everything it touches,”
Who said like this ?

Ans : former Microsoft CEO  Steve Balmer

4.’Project Shiksha‘, the __________s initiative to accelerate IT literacy among  government school teachers and students in India, has created a unique milestone by training two lakh teachers and impacting 10 million students across the India. Which company announced “Project Shiksha” ?

Ans: Microsoft India

5.__________________is a programme which is being implemented with UNESCO‘s assistance envisages to provide every gram panchayats in the state with their own web portals in Malayalam language. Each web portal covers detailed information of the Panchayat. The pilot project is implemented in Kannur through Akshaya, UNESCO is fully funding the pilot project besides supporting the portal design, technical assistance, training and research.
but unfortunately it is not at a state of working due to a cyber attack.Name it ?

Ans: Ente gramam Web portal (entegramam.gov.in)

(Follow Hyperlinked  words for More Information)(Follow Hyperlinked  words for More Information)

(New Set of Updated Questions And Answers)(New Set of Updated Questions And Answers)

(New Set of Updated Questions And Answers)(New Set of Updated Questions And Answers)

 

6.In 2003, four technology experts joined in Palo Alto to establish ___(a)____ . the Experts Are
“__(b)___, Rich Miner, Nick Sears and Chris White”.
Find “a”and”b”??

Ans: a)Android Corporation.
b) Andi Rubin.

7.The major milestone in the development of the Android system occurred on November 5th, 2007. On this day, Google unveiled _______(?)_________, it is a consortium of technology manufacturers that would work together to create open mobile device standards.
Name the Consortium ?

Ans: Open Handset Alliance (OHA)

8.
—–George Eastman was a high school dropout.
—–he invented a “gelatine plate-coating machine”(used for early photography).
—–Henry A. Strong,an industrialist invested some money and Eastman formed “ the Eastman Dry Plate and Film Company
—–later it was renamed as “_______”and now they are a famous technology company focused on imaging.

Name the Company ??

new set kodak logoAns:Kodak

9.—–Steven J. Sasson (born July 4, 1950) is an American electrical engineer.
——-he was an Employee of Kodak
——-He invented a Device,it was a mile stone in imaging technology

Name the Device??

Ans:Digital Camera(1975). It weighed 8 pounds (3.6 kg) and had only 0.01 megapixels

Kerala State I.T Quiz , Kerala State I.T Quiz , Kerala State I.T Quiz , Kerala State I.T Quiz , Kerala State I.T Quiz

10. “X” is a Mobile Phone Accessory
“X” is used by most of us
“X” is known as a Sign of “Narcissism”
“X” is not allowed in Most of the Famous
Museums
Name “X” ?

Ans: Selfie Stick (called “Stick of Narcissism”)


(Follow Hyperlinked  words for More Information)(New Set of Updated Questions And Answers)

(New Set of Updated Questions And Answers)(New Set of Updated Questions And Answers)

 

11.The ‘University of Carolina’ and ‘London Citylit College’ Offers a new Course For Detailed Studies in “_________”

Ans: Selfie (Self Portrait Photography)

12.—–“X”is an American Technology Company Founded by Nick Woodman(2002)
——–“X” manufactures eponymous action cameras and develops its own mobile apps and
video-editing software.
——–most of the Movie Fight,Racing Sequences are Captured with these Cameras
Name “X”??

Ans:GoPro.Inc

13. “X”is created by the Google Cultural Institute
“X”is used to Digitalize iconic Artworks in Museums

Name “X” ??

new set giga pixel camera
Ans. Gigapixel ‘Art Camera’

14. In the particular Game users feed a giant mouth by popping flying popcorn. If you don’t pop the popcorn at the right time, however, the popcorn burns and you lose points. the app now has an attachment that lets users smell the popcorn they are popping.
Name The Game ??

Ans:”PopTopia” developed By PopSecret

15.A stop error, better known as a __________ is an error screen displayed on a Windows computer system after a fatal system error, also known as a system crash

Name it ??

Ans:BSoD—Blue Screen of Death

 

(Follow Hyperlinked  words for More Information)(Follow Hyperlinked  words for More Information)

 

16.Nowadays Several Gadget Charging Techniques/Technologies Are Emerging. Technitions of Nokia and Queen Mary University of London (QMUL) had invented a device (Prototype) with Zinc Oxide Nano-wires which is used to produce electricity and Recharge a gadget.which type of energy is converted in this device ??

Ans:Sound

Kerala State I.T Quiz , Kerala State I.T Quiz , Kerala State I.T Quiz , Kerala State I.T Quiz , Kerala State I.T Quiz

 

17.Several Virtul Assistance Softwares are available for the Ease of Man.Leading Tech Firms are competing to develop the most Accurate and reliable virtul Assistant Technology . Facebook has launched a virtual assistant to the field ruled by Apple Siri, MS Cortana and Google Now.Name It ??

Ans:”Facebook M”

18.American Farm Bureau Federation is a non-profitable organisation that working through to enhance and strengthen the lives of rural Americans and to build strong, prosperous agricultural communities.
Facebook Paid Farm Bureau $8.5 Million to Acquire what ?

Ans:To acquire domain name “fb.com”

19. “X” is called

“Patience,” especially in Britain.
“Success” (reussite) in France
“Kabal” or “Kabala” (secret knowledge) In
Danish, Norwegian and Polish

“X”is a Game Developed to familiarise drag and drop in graphical user interface(GUI)

Name “X” ??

Ans:Solitaire

20.google announced “Google pay” in I/O 2015 as a mile stone in digital payments.it is based on_______?

Ans: Tokenization

 

(New Set of Updated Questions And Answers)(New Set of Updated Questions And Answers)(New Set of Updated Questions And Answers)(New Set of Updated Questions And Answers)(New Set of Updated Questions And Answers)(New Set of Updated Questions And Answers)(New Set of Updated Questions And Answers)(New Set of Updated Questions And Answers)

 

New Set of I.T Quiz for Kerala State I.T Fair, Questions and Answers Prepared by Nandulal Krishna
User Rating 5 (3 votes)
Sending
Comments Rating 0 (0 reviews)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sending