[Download] TCS IT Wiz Hyderabad 2017 IT Quiz Prelims and Finals Questions and answers

TCS IT WIZ HYDERABAD 2017 IT QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS 

Questions and answers of TCS IT Wiz Hyderabad 2017 IT Quiz Prelims

Thanks to Shantanu Dash for shaing questions with us

*Actual questions may be different from the questions on this blog. This is a tweaked version of the actual questions. If you can edit/contribute more you’re most welcome.

1.Inspired by the computer voice and conversational on board The Starship Enterprise of ” the Star Trek series, the name was chosen because it had a hard consonant and thus could be recognised with a higher precision?

Ans:Alexa

2.Estalished in 1996, as Sakai of Miami Inc. by Nelson and Alex, its current name was chosen because of the founders’ fondness for the hit TV series “The X Files. This also inspired out of the box product names such as Hangar 18, Aurora etc

Ans:Alienware

3.The device originated because Mr.Ibuka loved listening to opera on his frequent trans-pacific flights, but felt that the notebook-sized-5-pounds TC-D5 was too unwidely for daily use. Thus his company began work on this portable device that could combine light weight and stereo sound at a price ordinary people could afford. What historic device orignated thus?

Ans:Sony Walkman

4.Tally ERP Rel.6,Zoho Books,CBEC app,Taxmann,ClearTax,OneSolution,hCue PharmaSmart are all software and applications launched in India to help with?

Ans:GST

5.The word was coined by Jack E Steele in 1958, possibly meaning ‘unit of life’ and the suffic meaning ‘like’ or “in the manner of’, hence ‘like life’. Some dictionaries,however, explain the word as being formed as a portmanteau from biology and electronics. It is the application of biological methods and systems found in nature to the study and design of engineering systems and modern technology.

Ans:Bionic

6.What feat was done by song Daddy’s Car?

Ans:1st song composed by AI

7.Identify

Ans:1st Electronic Voting Machine (Votomatic)

8.Identify

Ans:Tensorflow

9.identify

Ans:XKCD Comics

10.Identify

Ans:Bus is charged at wirelessly at bus stops

11.Identify

Ans:Musical TypeWriter

12.Identify

Ans:Robotic Traffic Police in Dubai

13.CONNECT

Ans:Apple

14.CONNECT

Ans:Nest Labs

TCS IT Wiz Hyderabad 2017

15.CONNECT

Ans:Google Pixel/XL

16.CONNECT

Ans:Taiwan

17.CONNECT

Ans; Touch Screen with QWERTY Keyboard

18.CONNECT

Ans:WIPRO

19.CONNECT

Ans:Rata Tata

1.Who wrote the book " The Road Ahead" ?

Click here to download TCS IT Wiz Hyderabad 2017 in pdf format

 

 

3 Responses to “[Download] TCS IT Wiz Hyderabad 2017 IT Quiz Prelims and Finals Questions and answers”
  1. Dhruv September 1, 2017
    • Mohammad Afzal November 20, 2017
  2. Mohammad Afzal November 20, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *