More than 3000 IT Quiz Questions and answers 2017

Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..
- Advertisement -
- Advertisement -

IT Quiz Questions and answers 2017

This blog contains more than 3000 IT Quiz Questions and answers 2017 , so check out all IT Quiz Questions and answers 2017 after reading this post.

1.The X Internet time is a system of time in which instead of hours and minutes, the 24 hours day is divided up into 1000 parts called. “Beats”,each .beat has 26.4 seconds. The new time scale is called BMT where the HQ of this watch company is situated. This was created as a campaign for their beat range of watches. Find X.

Answer :- swatch

 

2.The fifth estate is a movie based on this Australian publisher and journalist who started hacking at the age of 16 using the name “Mendex”. Who?

Answer :- Julian Assage

 

3. Identify these People

andy_grove_robert_noyce_gordon_moore_1978_edit

Ans: Andy Grove, Robert Noyce and Gordon Moore in 1978.

 

5. Intel 4004 is widely known as the first Microprocessor, who is the developer of Intel 4004?

Ans: Federico Faggin

 

6. What is shown in the below image?

300px-altair_8800_computer

Ans: Altair 8800

7.  Altair 8800 is the first commercially sucessful PC, Which is the company behind this Computer?

Ans: Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS)

8.X is a freemium enterprise social networking service used for private communication within organizations.  X is a Subsidiary of Microsoft. X?

Ans: Yammer

9.X is India’s 3rd largest hotel chain. X was found by Sidharth Gupta, Rahul Chaudhary, and Kadam Jeet Jain, three ex-employees of Myntra, It is the big competitor to Oyo Rooms. X?

Ans:Treebo Hotels

10.Identify the logo below

download

Ans:Internet and Mobile Association of India

11. Identify the app from screenshot

google_inbox

Ans: Inbox by Google

12.X was the first spreadsheet computer program for personal computers, originally released for the Apple II by VisiCorp. It is often considered the application that turned the microcomputer from a hobby for computer enthusiasts into a serious business tool, prompting IBM to introduce the IBM PC two years later. x?

Ans: VisiCalc (for “visible calculator”)

13. Identify him

download-1

Ans: Deep Kalra ( CEO & Founder of Makemytrip.com )

14. LNKD is the NYSE codename of which company?

Ans: Linkedin

15. Chris Cox is Chief Product Officer at ?

Ans:Facebook

Father of Information Theory





Check out all other Information Technology Quiz Questions and answers 2017

IT Quiz Questions by Kiran G Krishnan

Open Source IT Quiz made by Vishnu MC

IT Quiz on Future Technologies by Shyju Sir

Latest Information Technology Quiz Questions and answers made by Nandu Lal

- Advertisement -
Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character. Answer : EMOTICON Q2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy. Answer : Sal Khan  Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................? Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon? Answer : ISS Transit Q2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character. Answer : EMOTICON Q2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy. Answer : Sal Khan  Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................? Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon? Answer : ISS Transit Q2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here