TCS IT Wiz 2015 Ahmedabad Prelims

4
131
Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2015 Ahmedabad prelims . We have our sincere thanks and wishes to Yash Sodha (Participant of TCS IT Wiz 2015 Ahmedabad Edition)

1.Which company was founded by Vishal Mehta in 2007  ,a Cornell and MIT Sloan alumnus ?
Ans:Infibeam
2.X is a combination of twit (an insignificant, bothersome person) and glitterati (social elites) . What is X ?
Ans:Twitterati
3.What is the German word for ‘Over’ , which is related to tech field ?
Ans:Uber
4.Which company started the “Smash Your Phone” campaign where you smash your smartphone and 100 lucky winners get a smartphone from that company ?
Ans:Oneplus (The phone they were giving away was Oneplus One)
5.Which company is the developer of the game “Farm Heroes Saga” ?
Ans:King
6.____ was launched on 12 December 2012 and raised its
first round of funding of $7 million from Bharti SoftBank in April 2013.
x is a joint venture between Bharti Enterprises and Softbank.
Ans:Hike
7.Identify him , he is the creator of RSS 

 Ans:Aaron Swartz
8. X is an online social networking service created
by Paul Budnitz and Todd Berger in March 2014. It was created as an
ad-free alternative to existing social networks, such as Facebook and
Twitter. It is currently in beta.What is X ?
Ans:Ello
9.In the Microsoft logo, blue color stands for Windows, red for Office & green for Xbox. What does that Yellow color stands for ?
Ans:Bing
10.Which of the following is related to Selfie Stick ? (Monopod, dipod, tripod)
Ans:Monopod
11.Identify the logo

Ans:Google Translate
12.This is the headquarters of a famous company which is in a beach front called Beach House. Which company’s headquarters is this ?

 Ans:Snapchat 
13.Med Mantra hospital management is developed by which company ?
Ans:TCS
14.Kumar Mahadeva played a major role in convincing this company to invest $2 million in the joint venture.Which later renamed to X . He also served as the CEO of this company for a while.Which company we are talking about ?
Ans:Cognizant
15.Identify the German company which made a long distance telegram line of 500 kilometers.
Ans:Seimens
16.The _______ effect ?

Ans:Facebook
17.A Question was asked on MOOC
18.*Top secret recepies , which company was founded ?
Ans:Bit torrent

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here