TCS IT Wiz 2015 Bangalore Prelims

10
143
Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2015 Bangalore prelims . We have our sincere thanks and wishes to Akhil Siddharth (Winner of TCS IT Wiz 2015 Bangalore Edition)

1.The company was founded by Nick Woodman in 2002. Woodman started the company following a 2002 surf trip to Australia in which he was hoping to capture quality action photos of his surfing.Which is this company ?
Ans:GoPro
2.Identify this Bangalore based company

Ans:Bigbasket
3.This company got its name from “Mission Impossible”, this is because they were entering a market already flooded with these products?
Ans:Xiaomi
4.The term X was coined by Werner Buchholz in July 1956, during the early design phase for the IBM Stretch.What is X ?
Ans:Byte
5.Identify the Swedish Music Streaming company recently tied up with Sony ?
Ans:Spotify
6.Who owns the domains live.com, beautyoftheweb.com
Ans:Microsoft
7.http://www.schtik.com/ is the social network for which rich and intelligent community?
Ans:Jews
8.Identify the company ? (Hint:Ashok Soota)

Ans:Happiest Minds
9.The name of the company is derived from the word which means “light of/from the gods”.Vannevar Bush is the co-founder of this company. Identify the company
Ans:Raytheon
10.Identiy

Ans:Yelp

11.In GNU , What does ‘U’ stands for ?
Ans:Unix
12.The book ‘The Boy Billionaire” is based on which famous personality ?
Ans:Mark Zuckerberg
13.Identify the logo

Ans:Avast

14.*They given some most followed instagram tags and told to identify the service
15.They are said to have had 1%of all bitcoins at a point of time,extremely famous for another venture,(something about Gemini was given)
Ans.Winklevoss Twins
16.Which company uses the campaign “write something” in universities across the world?
Ans:Facebook
17.Identify

Ans:iWatch

*Participants of Bangalore edition are requested to recall the rest of the questions and share with us :)*

Cutoff: 13/14

10 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here