TCS IT Wiz 2015 Coimbatore Prelims

3
156
Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2015 Coimbatore prelims . We have our sincere thanks and wishes to Prakash R who shared us the questions.

1.Identify the logo

Ans:OLA
2.  ____________ is a multinationalheadquartered in Kyoto, Japan. It was founded as Kyoto Ceramic Company,Limited  in 1959 by Kazuo Inamori and renamed in 1982 ?
Ans:Kyocera
3._________ is a Sanskrit word which may take either a three-dimensional in games or virtual worlds, or a two-dimensional form as an icon in Internet forums and other online communities 
Ans:Avatar
4.Whistler is the codename for which Microsoft product ?
Ans:Windows XP
5.Logo of ?

Ans:Blackberry
6.Which professional social networking site shows the following error message ?

 Ans:LinkedIn
7.Expand Paytm
Ans:Pay Through Mobile
8.Identify the Indian Mobile maker

 Ans:Micromax
9.Identify the logo (Hint:Owned by Yahoo)

Ans:Tumblr
10.TCUP is a Connected Universe Platform offering that accelerates the development and deployment of IOT applications for organizations across industries such as healthcare, insurance, and manufacturing. What does T stand for?
Ans:TCS
11.A poor woodcutter in the Arabian Nights who gains entrance to the treasure cave of the 40 thieves by saying the magic words “Open,Sesame!”. Which Chineseonline giant gets the names name from it ?
Ans:Alibaba
12.Which online shopping site moved on to app-only business model where in customers can only buy and transact in their site through smartphones. It was acquired by Flipkart. 
Ans:Myntra
13.Logo of which entertainment channel 

Ans:Sony
14.Identify the company

Ans:Intel
15.Identify the gaming company

 Ans:EA
16.Which company was started as ‘Western India Vegetable Products Ltd’ ?
Ans:Wipro
17.Logo of which gaming company ?

Ans:King
18.The word is the combination of Quick & Education ..Which word ?
Ans:Wikipedia
19.The screen is made out of sapphire glass. Comes in three bands like Space Black Stainless Steel, Space Gray Aluminum and 18-Karat rose gold.What ?
Ans:Apple Watch
20.Identify the personality from United Kingdom

Ans:Charles Babbage

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here