Current Affairs in Information Technology Quiz 2018

- Advertisement -
- Advertisement -

1. This Bengaluru based firm was founded in 2008 by Kumar Sudarsan, TP Pratap and Bhaskar Vasudevan, all three alumni of BITS-Pilani. They provide backend technology for the gift card business of several retailers. Amazon is the major stakeholder of this company. Which company am I talking about?

Answer – QwikCilver

2. Which is the fastest Supercomputer in the world as of as of June 8, 2018?

Answer – Summit

3. Name the company that built Summit supercomputer?

Answer – IBM

4. What is the speed of Summit supercomputer?

Answer – 200 Petaflops

current affairs in information technology quiz

5. Where is the world’s fastest supercomputer Summit installed?

Answer – Oak Ridge National Laboratory

6. What is the name of the photo-sharing application started in 2013 as the Indian social camera?

Answer – Vebbler

7. PillPack is a digital pharmacy store acquired by which giant for $ 1 Bn?

Answer – Amazon

8. Who is the Indian American doctor and author who has been selected as the first CEO of the healthcare venture floated by Amazon, Berkshire and JP Morgan?

Answer- Atul Gawande

9. identify this logo

Answer – Alibaba cloud

10. Where is the world’s first decentralized bank backed by Binance?

Answer- Malta

11. What is the position of India in the Global Innovation Index (GII) rankings?

Answer – 57

12. AblePlus IoT Solutions was acquired by which hospitality startup in India for the betterment of their services?

Answer – OYO Rooms

You can contribute more current affairs in information technology quiz questions to amal@itquiz.in

- Advertisement -
Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

1 COMMENT

  1. dear sir did u make this webpage using html tags and css?because this is the best site ever and please add more about tvm level quiz
    thank you
    yours faithfully,ananth

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here