Data Science Quiz

- Advertisement -
- Advertisement -

Try this Data Science Quiz to check how updated you are in the tech world. Go on and happy quizzing!! 🙂

 

1.  ________ is not an activation function in neural networks. Fill in the blank.

Answer – sine

 

2.  R is technically much closer to the Scheme language than it is to the which original language?
Answer – S

 

3. You’re a professor teaching Data Science with Python, and you want to visually assess if the grades (A, A-, B+, etc.) on your exam follow a particular distribution. Which plot do you use?

Answer – Histogram

 

4. The git command X downloads your repository from GitHub to your computer. Identify X.

Answer – git clone

 

5. In computing and electronic systems, the binary-coded decimal is a class of binary encodings of decimal numbers where each decimal digit is represented by a fixed number of bits, usually four or eight. Convert 9 from decimal to binary.

Answer – 1001

 

6. ASCII is an acronym for ______

Answer – American Standard Code for Information Interchange 

 

7. The command “apply()” applies a function over the ______ of an array. Fill in the blank.

Answer – margins

8. What is the output of the following program: print(“Hello World”[::-1])?

Answer – dlroW olleH

 

9. An API is a computing interface that defines interactions between multiple software intermediaries. What is the full form of API?

Answer – Application Programming Interface

 

10. It is a powerful interactive tool created to explore, analyze, transform, and visualize data and build machine learning models on Google Cloud Platform. It provides a managed Jupyter experience so that you don’t need to run notebook servers yourself. Which tool has been referred to in the previous line?
Answer – GCP Datalab

 

Well done! You have reached the end of this Data Science Quiz. I hope that you enjoyed it and learned something new. Don’t forget to comment, rate, and share it with your friends. Keep Learning, Keep Quizzing!!

- Advertisement -

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 16 Tech Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 15 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

These are a set of final quiz questions and answers from TCS IT Wiz 2020, Would you like to author and post the set...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 14 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

The TCS IT Wiz is a knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 13 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 16 Tech Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 15 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

These are a set of final quiz questions and answers from TCS IT Wiz 2020, Would you like to author and post the set...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 14 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

The TCS IT Wiz is a knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 13 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here