IT Quiz on Who is the Father of X? 2017

0
616

IT Quiz Questions and Answers on Who is the Father of?

1.Who is the Father of Analogue Computer? Ans:George Philbrick
2.Who is the Father of ARPANET? Ans:Dr Lawrence G Roberts
3.Who is the Father of Artificial Intelligence? Ans:John McCarthy
4.Who is the Father of ASCII? Ans:Robert Bemer
5.Who is the Father of Berkeley Unix? Ans:William Frederick Jolitz
6.Who is the Father of Cascasing Style Sheets? Ans:Hakon Wium Lee
7.Who is the Father of Compact Disc? Ans:Kees Immink
8.Who is the Father of Compilers? Ans:Grace Hopper

9.Who is the Father of Computer Science? Ans:Alan Turing
10.Who is the Father of Cybernetics? Ans:Nobert Weiner
11.Who is the Father of Cyberspace? Ans:William Gibson
12.Who is the Father of E-Mail? Ans:Ray Tomlinson
13.Who is the Father of Ethernet? Ans:Bob Metcalfe
14.Who is the Father of Ethical Hacking? Ans:Norbert Weiner
15.Who is the Father of GUI? Ans:Marc Anderssen
16.Who is the Father of GSM Technology? Ans:Torleiv Maseng
17.Who is the Father of Indian Software Industry? Ans:FC Kohli

18.Who is the Father of Indian Supercomputers? Ans:Vijay Bhatkar
19.Who is the Father of Information Theory? Ans:Claude E Shannon
20.Who is the Father of Internet? Ans:Vinton Cerf
21.Who is the Father of LCD? Ans:Pierre Gilles De Gennes
22.Who is the Father of Mobile Phone Revolution? Ans:Dr Martin Cooper
23.Who is the Father of Modern Software Architecture? Ans:John Zachman
24.Who is the Father of Networking? Ans:Raymond Noorda
25.Who is the Father of Personal Computer? Ans:Ed Roberts
26.Who is the Father of Phreaking? Ans:Joe Engressia
27.Who is the Father of Plasma? Ans:Larry Weber
28.Who is the Father of Relational Database? Ans:Edgar F Codd
29.Who is the Father of RFID? Ans:Dr Sanjay Sharma
30.Who is the Father of Role-Playing Game? Ans:Gary Gaygax
31.Who is the Father of Shareware Programs? Ans:Jim Knoff
32.Who is the Father of Silicon Valley? Ans:Fred Terman
33.Who is the Father of Stored Programing Concept? Ans:John Von Neumann
34.Who is the Father of Supercomputers? Ans:Seymour Cray
35.Who is the Father of TCP/IP? Ans:Vinton Cert, Robert Kahn
36.Who is the Father of Portable Computer? Ans:Adam Osborne
37.Who is the Father of Telecommunications Revolution in India? Ans:Sam Pitroda

38.Who is the Father of UNIX? Ans:Ken Thompson
39.Who is the Father of Video Cassette Recorder? Ans:Charles Ginsburg
40.Who is the Father of Video Game? Ans:Ralph H Baer
41.Who is the Father of Visual Basic? Ans:Alan Cooper
42.Who is the Father of Wiki? Ans:Ward Cunnigham
43.Who is the Father of Word Processing? Ans:Seymour Rubinstein
44.Who is the Father of WWW? Ans:Tim Berners Lee

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here