Information Technology Quiz Questions and answers 2017

Information Technology Quiz Questions and answers 2017

1. Identify the logo


Ans: Mailchimp


2. What is the relevence of the below image?


Ans: Facebook bans your account if you share this Photo


3. Expand MQTT

Ans: Message Queuing Telemetry Transport


4. X is a marketing term for the Monday after the Thanksgiving holiday in the United States. The term “X” was created by marketing companies to persuade people to shop online.

Ans: Cyber Monday


5. X is the day after Thanksgiving Day and the Friday before Cyber Monday in the United States. It is a busy shopping day and is a holiday in some states. X, which is the day after Thanksgiving Day, is a busy shopping day.

Ans: Black Friday

6.Which is India’s first payments bank ?

Ans: Airtel


7.What is POS on Payments?

Ans: Point of Sale 


8. Identify this logo


Ans: Go Pro


9. Which Company aquired GrabHouse?

Ans: Quicr


10. Identify him


Ans:Steve Huffman (CEO OF Reddit)

11. Who designed the logo of Wikipedia?

Ans:Paul Stansifer


12. Who designed the logo of Adobe?

Ans: Marva Warnock


13. Identify this logo


Ans: Google X


14. Who designed the logo of Amazon?

Ans: Turner Duckworth


15. Who designed the logo of Twitter?

Ans: Doug Bowman

16. Expand BRBNMPL?

Ans: Bharatiya Reserve Bank Note Mudran Private Limited


17. Where was the new Indian Currency of Rs 2000 designed and printed ?

Ans: Mysuru


18. Who developed Charge Coupled Device (CCD) ?

Ans: At AT&T Bell Labs by Willard Boyle and George E. Smith.


19. Name this antenna?


Ans: Yagi-Uda Antenna

20. Identify this Logo


Ans: Moodle


21. Expand SCORM ?

Ans: Sharable Content Object Reference Model (SCORM)


22. Identify this logo


Ans: OpenBadges by Mozilla


23. Identfy this logo


Ans: MediaWiki

24. Who are them? And what did they found?


Ans: Jaydeep Burman, Kallol Banerjee ( FAASOS)


25. Identify them


Ans: Bhavin Turakhia, Divyank Turakhia ( They Found at the age of 16 and 18 and recently the company got aquired for $900Mn)


26. Identify this logo


Ans: MPLAB Harmony , owned by Microchip


27. Expand ARM connecting processors?

Ans:Advanced RISC Machine

28. Expand RISC and CISC?

Ans: RISC represents the Reduced Instruction Set Computer and
CISC represents the Complex Instruction Set Computer.


29. Identify this logo


Ans: National Semiconductor (aquired by Texas Instruments)


30.’ATML‘ is the NASDAQ code of which company?

Ans: Atmel

1.Who wrote the book " The Road Ahead" ?

Thanks for reading Information Technology Quiz Questions and answers 2017 , reviews on comments please.

Subscribe to us for all latest updates on our blog

Also see

IT Quiz Questions by Kiran G Krishnan

Open Source IT Quiz made by Vishnu MC

IT Quiz on Future Technologies by Shyju Sir

Latest Information Technology Quiz Questions and answers made by Nandu Lal



Blogger | Developer | Domainer | Quizzer.
I’m Amal Augustine, a .NET Professional and I lives in Kozhikode Kerala.
Apart from my interest on Quizzing I’m a software developer and I work on C#,JAVA,.NET,Android,SEO,Digital Marketing etc.. I was into Electronics and Communication Engineering and turned into IT Profession because of my interest on technology. I’ve participated over 70+ Quizzes during my college days and have won at least 50+ and I love to host IT Quizzes and be a QuizMaster, if you want me to conduct a quiz on your institute I’m happiest to do that. You can connect me via social networks below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *