IT Quiz 118

0
175
P { margin-bottom: 0.21cm; }

1. X was an experimental
self-replicating program written by Bob Thomas at BBN in 1971. It was
designed not to damage but to demonstrate a mobile application.It is
generally accepted to be the first computer virus.
Ans:Creeper
2.X is a web browser developed by Y in
Tokyo, Japan. It is unique in that it contains three rendering
engines: Gecko,Webkit,and Trident.The user can switch between layout
engines seamlessly.Identify X and Y
Ans:X : Lunascape , Y : Lunascape
Corporation
3.Identify the game
Ans:Gagaville
4.Identify this person

Ans:Jack Smith (co-founder of Hotmail)
5.The X utility was authored by Mike Muuss in December 1983 as a tool to troubleshoot problems in an IP network.What’s X ?
Ans:Ping
6.Identify this person

Ans:Alonzo Church (Influenced the creation of LISP)
7.Identify the robot

Ans:TOPIO (Tosy Ping Pong Playing Robot)
8.Who coined the term PDA ?
Ans:John Sculley
9.The idea of this comapny came to founder when he was forced to pay $40 in overdue fines after returning Apollo 13 well past its due date. What was founded?
Ans:Netflix
10.“Flyte” is the online music store set up by which company?
Ans:Flipkart

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here