IT Quiz 128

1
282
1.He coined the terms “hypertext” and “hypermedia” in 1963 and published them in 1965. Nelson has also been credited as being the first person to use the words transclusion, virtuality, intertwingularity, and teledildonics.Who is he ?
Ans:Ted Nelson
2.Identify this person

Ans:Kevin Mitnick
3.X is a series of fighting games created by Ed Boon and John Tobias. The first four renditions and their updates were developed by Midway Games and initially released on arcade machines, and later to home consoles
Ans:Mortal Kombat
4.Identify this OS

Ans:Sailfish
5.What is the full form of QDOS ?
Ans:Quick and Dirty Operating System
6.Identify this person

Ans:Dries Buytaert
7.What is the full form of ‘TLS’ as in protocol ?
Ans:Transport Layer Security
8.Who is the current CEO of Wipro ?
Ans:T K Kurien
9.Identify this logo

Ans:Wikidata
10.What was first patented in 1949 as “classifying apparatus and methods” and described as“article classification through the medium of identifying patterns”?
Ans:Bar Code

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here