IT Quiz 137

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
1.Identify the person

- Advertisement -

Ans:Rajeev Suri(CEO Nokia)
2.X is a home automation company headquartered in Palo Alto, California, that designs and manufactures sensor-driven, Wi-Fi-enabled, self-learning, programmable thermostats and smoke detectors. Co-founded by former Apple engineers Tony Fadell and Matt Rogers in 2010.On January 14, 2014, Google acquired X for US$3.2 billion and left X to use its own brand.What is X ?
Ans: Nest Labs
3.Nesus 5 : LG
   Nexus 7 : Asus
   Nexus 10 : ?
Ans:Samsung
4.Identify (hint : Something that made millions of people to change their passwords on the sites)

Ans:Heartbleed Bug
5.The initial release of this OS was called “Kaajanlampi” , and the next update was called “Laadunj√§rvi” ,and the latest update is called “Saapunki”. Which is the OS i’m talking about ?
Ans:Sailfish OS
6. X is an antivirus software developed by a domestic IT firm Innovazion , the antivirus is named after a famous Indian personality . Name the antivirus
Ans:Namo Antivirus ( PM. Narenda Modi)
7.Identify the person and the company he founded

Ans: Lee Byung-chul, founder of Samsung
8.Who is the current CEO of Micromax ?
Ans:Vineet Taneja
9. X is a product from Apple. Ken Segall was an employee at an L.A. ad agency handling Apple’s account who came up with the name “X” and pitched it to Steve Jobs. Steve wanted the product to be called “MacMan”, but eventually warmed to Ken’s suggestion. X was first introduced in blue colour . What is X ?
Ans:iMac
10.First logo of ?

Ans:Kodak

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

IT Quiz 2022 | Tech Fundas and Long Quiz Questions

Check the fresh set of 20 Tech quiz questions and answers from 2022 and if you are preparing for any school or college quizzes,...
- Advertisement -

Information Security Quiz Questions and Answers | InfoSec Quiz

Information Security Quiz Questions and answers 2021 This is the latest set of Information Security Quiz Questions and answers. A new set of Cyber Security...

100+ Cyber Security Quiz Questions and Answers 2022

Cyber Security Quiz Questions and Answers. This is the latest freshly curated set of Cyber Security Quiz Questions and answers. End of this post, you...

TCS IT Wiz 2021 Preperation Package 2021

Specially designed for Any Questions? - amal@itquiz.in , +918848637742 A lot of questions from our package were repeating on the TCS IT Wiz & CBSE Heritage...

Related news

IT Quiz 2022 | Tech Fundas and Long Quiz Questions

Check the fresh set of 20 Tech quiz questions and answers from 2022 and if you are preparing for any school or college quizzes,...

Information Security Quiz Questions and Answers | InfoSec Quiz

Information Security Quiz Questions and answers 2021 This is the latest set of Information Security Quiz Questions and answers. A new set of Cyber Security...

100+ Cyber Security Quiz Questions and Answers 2022

Cyber Security Quiz Questions and Answers. This is the latest freshly curated set of Cyber Security Quiz Questions and answers. End of this post, you...

TCS IT Wiz 2021 Preperation Package 2021

Specially designed for Any Questions? - amal@itquiz.in , +918848637742 A lot of questions from our package were repeating on the TCS IT Wiz & CBSE Heritage...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here