IT Quiz 139

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
1.Digiflip range of tablets are from whom ?
Ans:Flipkart
2.Who owns this service

- Advertisement -

Ans:Microsoft
3.X is a publish-subscribe based “light weight” messaging protocol for use on top of the TCP/IP protocol. It is designed for connections with remote locations where a “small code footprint” is required and/or network bandwidth is limited. Andy Stanford-Clark and Arlen Nipper Cirrus Link Solutions authored the first version of the protocol.What is X ?
Ans:MQTT
4.Identify the person

Ans:Sundar Pichai
5.In 1981 Charles Simonyi started work on a word processor called Multi-Tool Word and soon hired Richard Brodie, a former Xerox intern, who became the primary software engineer. It was first released in 1983 under the name Multi-Tool Word for Xenix systems.How do we better know it today ?
Ans:Microsoft Word
6.Identify the logo

Ans:Wikitravel
7. X is a single-player online game created in March 2014 by 19-year-old Italian web developer Gabriele Cirulli. It can be regarded as a type of sliding block puzzle.What is X ?
Ans:2048
8.Who wrote the book ‘Idea Man’ ?
Ans:Paul Allen
9.Identify the person

Ans:Yukihiro Matsumoto (Creator of Ruby Programming language)
10.Identify the gaming console

Ans:Sega Dreamcast

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

IT Quiz 2022 | Tech Fundas and Long Quiz Questions

Check the fresh set of 20 Tech quiz questions and answers from 2022 and if you are preparing for any school or college quizzes,...
- Advertisement -

Information Security Quiz Questions and Answers | InfoSec Quiz

Information Security Quiz Questions and answers 2021 This is the latest set of Information Security Quiz Questions and answers. A new set of Cyber Security...

100+ Cyber Security Quiz Questions and Answers 2022

Cyber Security Quiz Questions and Answers. This is the latest freshly curated set of Cyber Security Quiz Questions and answers. End of this post, you...

TCS IT Wiz 2021 Preperation Package 2021

Specially designed for Any Questions? - amal@itquiz.in , +918848637742 A lot of questions from our package were repeating on the TCS IT Wiz & CBSE Heritage...

Related news

IT Quiz 2022 | Tech Fundas and Long Quiz Questions

Check the fresh set of 20 Tech quiz questions and answers from 2022 and if you are preparing for any school or college quizzes,...

Information Security Quiz Questions and Answers | InfoSec Quiz

Information Security Quiz Questions and answers 2021 This is the latest set of Information Security Quiz Questions and answers. A new set of Cyber Security...

100+ Cyber Security Quiz Questions and Answers 2022

Cyber Security Quiz Questions and Answers. This is the latest freshly curated set of Cyber Security Quiz Questions and answers. End of this post, you...

TCS IT Wiz 2021 Preperation Package 2021

Specially designed for Any Questions? - amal@itquiz.in , +918848637742 A lot of questions from our package were repeating on the TCS IT Wiz & CBSE Heritage...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here