IT Quiz Prelims Questions and Answers conducted by Britto Sabu at Thrissur

0
420

IT Quiz Prelims Questions and Answers conducted by Britto Sabu at C Achuthamenon Govt College Thrissur

We’re proud of being contacted by this college for conducting IT Quiz on their IT Fest. Buzz the IT Quiz 2019 was conducted by Britto Sabu of our IT Quizzing community. The IT Quiz prelims questions and answers 2019 is on this post.

1. Identify her & the service

Answer- Disha IRCTC’s AI-based chatbot

2. SWAYAM is a Massive Online Open Course platform (like edx and coursera) provided by Govt. Of India. Expand SWAYAM ?

Answer- Study Webs of Active –Learning for Young Aspiring Minds

3. Father of Internet: Vinton Cerf

Mother of Internet: ?

Answer- Radia Perlman

4. This is the original blueprint of which service?

Answer- Twitter

5. X is a Debian-derived Linux distribution designed for digital forensics and penetration testing. It is maintained and funded by Offensive Security Ltd. It was developed by Mati Aharoni and Devon Kearns of Offensive Security through the rewrite of BackTrack, their previous information security testing Linux distribution. What is X?

Answer- Kali Linux

6. Whose tweets?

Answer- Elon Musk

7. Which is the most watched Youtube video as of now with 5.8 Billion views?

Answer- Despacito

8. Why is this photo is there in an IT Quiz?

Answer- The first ever photo to be uploaded to the internet

9. X is a standard used by websites to communicate with web crawlers and other web robots. The standard specifies how to inform the web robot about which areas of the website should not be processed or scanned. What is X?

Answer- Robots.txt

10. What are these called?

Answer- Clickbait

11. Identify the logo

Answer- Swiggy

 

12.X is an online multiplayer game developed and published a subsidiary of South Korean video game company Bluehole. The game is based on previous mods that were created by Brendan Greene for other games using the film Battle Royale for inspiration What is X?

Answer- PUBG

13. If WWW is World Wide Web What is WWWW?

Answer- World Wide Web Worm

14. Identify this person

Answer- Paul Allen

15. Dave & Bill found this company in a one-car garage in 1939. When it came to deciding the name of the company. They decided to make it as a join of their names. They tossed a coin to see whose name comes first Gimme the company?

Answer- HP

16. Identify the logo

Answer- Snapdeal

17. When the founders of the company developed the algorithm, they offered it to David Filo, the founder of Yahoo who rejected it, saying, ‘Maybe we’ll use you one day’. Which company’s Algorithm?

Answer- Google

18. Identify

Answer- Dustin Moskovitz

 

19. Which country, for the first time, allowed its citizens to vote over the Internet in their national election?

Answer- Estonia

20. What in India was designed by Atul Sudhakar Rao Pande?

Answer- Aadhar Logo

This was the set of IT Quiz prelims questions and answers conducted by Britto Sabu at C Achuthamenon College of Arts Thrissur.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here