IT Quiz Questions and answers 142

- Advertisement -
- Advertisement -

IT Quiz Questions and answers

1.Who introduced this app ?

Ans:ISIS
2.Which company’s debut game was Gunshine.net ? The company was acquired by Tencent recently
Ans:Supercell
3.The company was formed in 2010 by Keyhole, Inc. founder John Hanke as X an internal startup within Google, before it was spun out of Google as an independent entity in October 2015.The company took its name from the whaling vessel X, which came to San Francisco during the California Gold Rush.Their first Augmented reality game was Ingress.What is X ?
Ans:Niantic
4.Identify this logo/company

Ans:Seagate
5.Microsoft :: Cortana  , Apple ::Siri  , Facebook :: ?
Ans:Facebook M


6.Which is the instant messaging app developed by Google and announced at Google I/O on May 18 2016 which has a feature called ‘Whisper Shout’?
Ans:Google Allo
7.This is Alexey Moiseenkov.Which app did he develop ?

Ans:Prisma
8.It is widely accepted that the first X was put into use by Barclays Bank in its Enfield Town branch in north London, United Kingdom, on 27 June 1967.IT was inaugurated by English comedy actor Reg Varney.This instance of the invention is credited to the engineering team  of printing firm De La Rue.What is X ?
Ans:ATM
9.We all heave heard about MMI codes in phone network.What does MMI stands for ?
Ans:Man Machine Interface
10.Identify the logo

Ans:Sailfish OS

Questions published in this blog are getting thousands of eyes each day, so if you ever wish to publish your questions in thie blog, just mail your set to iquiz@itquiz.in. Alteast 300 words set of questions are expected so that it will perform will in the blog. Thanks for reading.

Also see,

IT Quiz Questions for Kerala IT Quiz

Important Startups and their founders

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here