IT Quiz Questions for Kerala IT Quiz

Latest IT Quiz Questions and answers for student preparing for Kerala IT Quiz TCS IT Wiz or any kind of IT Quiz Competitions.
Q1. is owned by which company?
Ans. LinkedIn

Q2. Id this Logo



Ans : (Russian: Одноклассники; English: Classmates) is a social network service for classmates and old friends. It is popular in Russia
Q3. This is a unique partnership between Deity, IIITMK , Startup Village and Kerala Startup Mission, Govt of Kerala for creating a world class facility for electronic startups. Whats it?
Ans : Maker Village
Q4. Expand IESA (think electronics)

Q5. ‘Billion needs, Million Chips’ is the tagline of?
Ans: Electronics India
Q6. This is an open source programming language created at Google in 2007 by Robert Griesemer , Rob Pike , and Ken Thompson.  Gopher is the mascot of this language. Identify this programming language ? (pic)
Ans. GO also known as golang

Q7. X is India’s leading provider of supplemental school curriculum classes for Class 6-12 & Test Prep Training for CAT, JEE, IAS, GMAT & GRE. Recently Mark Zukerburg’s Chan Zukerburg Initiative (CZI) Invested in X. This is the first in investment of CZI in asia. Identify X ?
Ans. BYJU’s

Q8. He is the current Chief Operating Officer of Apple. Identify Him ? (pic)
Ans. Jeff Williams

Q9. It is a specific layout for the characters of the Latin alphabet on typewriter keys and computer
keyboards . The layout takes its name from the first six letters to appear on the first row of alphabetical keys. Like the German QWERTZ layout, it is modelled on the English QWERTY layout. It is used by most French speakers based in Europe. Identify the keyboard layout ?

Q10. StumbleUpon – Uber Connect… (pic)
Ans. Garret Camp ( co-Founder & Chairman of both Uber and StumbleUpon )

Q11. X is the largest European online social networking service Created by  Pavel Durov. It is based in St. Petersburg. It is available in several languages, but is especially popular among Russian-speaking users.
Ans. VK aka VKontakte

Q12. Identify The logo  ? (pic)
Ans. Obi Worldphone

Q13. It was started as and then changed to its current name. After seen the potential in this company Nexus Venture Partners and N. R. Narayana Murthy’s Catamaran Ventures invested 40 crore in this company. Identify this e-commerce company ?

Q14. WhatsApp,Snaptu, Oculus VR, Instagram
Identify the connect ?
Ans. Aquisition by facebook

Q15. Identify (pic)
Ans: Open source Hardware
Q16. Orkut Büyükkökten recently created a new social networking site. Identify ?
Q17. X is previously known as Relude, is a
Finnish developer , publisher , distributor of video games and is an entertainment company headquartered in Espoo,
Finland. The company was founded in 2003. Identify ?
Ans. Rovio

Q18. Identify this VR project ? (pic)

Ans. Daydream By Google

Q19. The company was founded by X along with Bob Miner and Ed Oates under the name Software Development Laboratories (SDL) in 1977. Mark Hurd and Safra Catz are the current CEOs of this company. Identify X and the company ?
Ans. Oracle

Q20. Connect (pic)

Ans. Electronic Arts (EA)
Questions published in this blog are getting thousands of eyes each day, so if you ever wish to publish your questions in thie blog, just mail your set to [email protected]. Alteast 300 words set of questions are expected so that it will perform will in the blog. Thanks for reading.
Blogger | Developer | Domainer | Quizzer.
I’m Amal Augustine, a .NET Professional and I lives in Kozhikode Kerala.
Apart from my interest on Quizzing I’m a software developer and I work on C#,JAVA,.NET,Android,SEO,Digital Marketing etc.. I was into Electronics and Communication Engineering and turned into IT Profession because of my interest on technology. I’ve participated over 70+ Quizzes during my college days and have won at least 50+ and I love to host IT Quizzes and be a QuizMaster, if you want me to conduct a quiz on your institute I’m happiest to do that. You can connect me via social networks below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *