IT Quiz Prelims Questions and answers conducted by me at Sri C. Achutha Menon Government College

Buzz, IT Quiz prelims conducted by me at Sri C. Achutha Menon Government College

BUZZ – IT Quiz prelims


1.QuizMaster is always right.

2.Total 20 Questions in prelims.

3.Starred Questions will be considered in case of a tie.

4.Use of Electronic devices are strictly prohibited.

Preliminary Round Questions of Buzz IT Quiz prelims competition on i-Gen 2018

*1.Identify this American home computer and electronics manufacturer

Answer: Commodore International


2.Ben Silbermann is an American Internet entrepreneur who is the co-founder and CEO of ___________, a virtual pinboard which lets users organize images, links, recipes and other things.

Answer:  Pinterest


3.X is the world’s largest online marketplace for freelance services, beginning at an affordable cost of $5 per job performed, from which it gets its name.

X was founded by Shai Wininger and Micha Kaufman on February 1, 2010.

Answer:  Fiverr


*4. “Power of Simplicity” is the tagline of which Indian multinational company that provides Enterprise Resource Planning software.

Answer:  Tally


5.Twitch is a live streaming video platform owned by Twitch Interactive, a subsidiary of _________?



6.Identify the Google Product?

Answer:  Google Adsense


7.Which was the first instant messaging service?

Answer:  ICQ (I SEEK YOU)


8.Identify this HP subsidiary

Answer: MPhasis

9.Identify the first commercially available microprocessor by Intel

Answer: Intel 4004


10.Identify this Leader who was born in Thrissur

Answer: Rajesh Gopinathan


11.Name this IDE

Answer: Android Studio


12.Name this live video streaming app by Twitter

Answer: Periscope



Answer: Vijay P. Bhatkar


14.Name the company they found?

Answer: Ola Cabs (ANI Technologies Pvt. Ltd)

Bhavish Aggarwal, and Ankit Bhati.

15.Renu Satti is the CEO of?

Answer: Paytm


*16. This is a free and open-source cross-platform document-oriented database program

Answer: MongoDB


17.Identify the parent company?

Answer: Info Edge

IT Quiz prelims


18.Identify the person

Answer: Satya Nadella


19.WhichJapanese electronics company is “Son of Electronic Printer” ?

Answer: EPSON


20.Who is the CEO of Tech Mahindra?

Answer: CP Gurnani


Top score in prelims of the IT Quiz prelims was 11, and cut off was 6 into the finals

Blogger | Developer | Domainer | Quizzer.
I’m Amal Augustine, a .NET Professional and I lives in Kozhikode Kerala.
Apart from my interest on Quizzing I’m a software developer and I work on C#,JAVA,.NET,Android,SEO,Digital Marketing etc.. I was into Electronics and Communication Engineering and turned into IT Profession because of my interest on technology. I’ve participated over 70+ Quizzes during my college days and have won at least 50+ and I love to host IT Quizzes and be a QuizMaster, if you want me to conduct a quiz on your institute I’m happiest to do that. You can connect me via social networks below.
2 Responses to “IT Quiz Prelims Questions and answers conducted by me at Sri C. Achutha Menon Government College”
  1. vyshak g February 22, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *