I.T Quiz Questions and answers 2017

I.T Quiz Questions and answers 2017


1.The X is a viral Internet video trend where people remain frozen in action like mannequins while a video is recorded, usually with the song “Black Beatles” by Rae Sremmurd playing in the background.

Ans:Mannequin Challenge

2. Expand DSO and CRO?

Ans: Digital storage oscilloscope, Cathode Ray Oscilloscope


3. What is the name of Electronics Incubator located in the Kinfra Hitech Park Kalamassery?

Ans: Maker Village


4. Identify this logo


Ans: Maker Village


5.Identify him


Ans: Neil Gershenfeld

6. Identify this logo


Ans: FabLab (Fabrication Laboratory)


7. Expand CRICTR?

Ans: Centre for Research and Innovation in Cyber Threat Resilience


8. Which is India’s largest Technology Incubator?

Ans: T-Hub Hyderabad


9. Identify this Building


Ans: T- Hub in Hyderabad


10.When is the Constitution day of India ?

Ans: November 26 ( From this year the day is celebrated on this date)

11. Expand FICCI

Ans: Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry


12. Identify this logo




13. X is a technological research and development Centre of Kerala Police Department conceived as a Cyber Centre of excellence in cyber security as well as technology augmentation for effective policing. X mainly focus on Cyber intelligence, Cyber Forensics, Research & Development,training and awareness.. X?

Ans: Cyberdome


14.International Information Security Day?

Ans: August 19


15. Identify the logo?



15. Expand ISRA?

Ans: Information Security Research Association


16 What is Cocon?


Ans: C0c0n, previously known as Cyber Safe, is an annual event conducted as part of the International Information Security Day. Kerala Police will be playing the leading role in organizing a two day International Information Security Conference titled c0c0n 2016 in association with POLCYB -(The Society for the Policing of Cyberspace,


17. What is this?


Ans: POLCYB  is a not-for-profit society whose goal is to enhance international partnerships professionals to prevent and combat crimes in cyberspace.


18. Expand ISACA?

Ans: Information Systems Audit and Control Association


19. Identify this logo


Ans: Centre for Advanced Training in Security (CATS)

20.CeBIT is the largest and most internationally represented computer expo. Where is CeBIT 2017 held?

Ans: Hannover,  Germany


21. Expand IRNSS

Ans: Indian Regional Navigation Satellite System


22. Connect the following images

download-16 download-17

Ans: Solarcity


23. Name this project by Facebook


Ans: Open Cellular


24. Fort Worth,Altoona, Prineville, Forest City and Lulea

Connect it?

Ans: Facebook Data Centers

25.Who is the First Actor to Hit 100 Million Likes on Facebook ?

Ans: Vin Diesel 


26. What is Facebook’s Area 404 ?

Ans: Facebook’s Hardware Lab


27. Sierra is the codename for?

Ans: MacOS 10.12


28. Daytona is the codename for?

Ans: Apple WatchOs 3.0


29.Union is the codename for?

Ans: TVOS 10.0


30 Sonora And Dos Palos were the codenames for?

Ans: iPhone 7

1.Who wrote the book " The Road Ahead" ?



Blogger | Developer | Domainer | Quizzer.
I’m Amal Augustine, a .NET Professional and I lives in Kozhikode Kerala.
Apart from my interest on Quizzing I’m a software developer and I work on C#,JAVA,.NET,Android,SEO,Digital Marketing etc.. I was into Electronics and Communication Engineering and turned into IT Profession because of my interest on technology. I’ve participated over 70+ Quizzes during my college days and have won at least 50+ and I love to host IT Quizzes and be a QuizMaster, if you want me to conduct a quiz on your institute I’m happiest to do that. You can connect me via social networks below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *