IT Quiz Questions and Answers for TCS IT Wiz 2017

IT Quiz Questions and Answers for TCS IT Wiz 2017

IT Quiz Questions and Answers for TCS IT Wiz 2017 , check this set of questions and reviews on comments.

1.Which American corporation has developed this inkjet printer which claims to print photos,images and text directly on almost all 3D objects?

Ans: Xerox

2) She was designated as “The most powerful woman on the internet” by Time magazine. When she was 30 years old and had just got out of business school,she bought a house but she needed some renters in order to help pay the mortgage. So she rented out her garage to two Stanford graduates who used it to start up their new company. Identify the woman being talked about ?

Ans) Susan Wojcicki (CEO, Youtube)………….the other two guys were Larry Page & Sergey Brin who started Google in her house.
3) Norman Joseph Woodland got the idea for this technology while sitting on Miami beach in 1949. While running his fingers through sand creating lines, the inventor realised that it would be possible to encode information using simple lines on paper,similar to Morse code. What technology thus got created ?
Ans) Barcode
4) Who became the 1st Indian comedian to have his own ‘Netflix Original’ comedy special, which will be streamed in over 100 countries ?
Ans) Vir Das
5) X first came across internet in 1995 during a trip to USA and his first web search was ‘Beer’. Believing this internet thing was going to change the world X founded the first commercial website in his country. He later founded Y in 1999 for which we all know him today. Id X & Y?
Ans) X- Jack Ma

6) Nintendo had to ban him from submitting his tetris score to Nintendo Power Magazine in 1988 as he would top the listings every month. Nintendo reportedly wanted fresh names and did not accept his submissions. He interestingly submitted his next entry as ‘Evets Kainzow’. Who is being talked about ?
Ans) Steve Wozniak. ‘Evets Kainzow’ is his name spelled backwards.

IT Quiz Questions and Answers for TCS IT Wiz 2017
7) Which company recently filed a patent for this product for which it was widely trolled ?

Ans) Apple for its AirBag.

8) Which e-commerce startup was shutdown as its parent Astro Group rejected the buyout proposal made by the startup’s management ?


9) Ethan Zuckerman while working at during early 1990s invented something which is still very much present in the web world today and most people get ‘annoyed’ a lot from it. What?
Ans) Pop-up ads


10) Originally founded in 1989 under the name Interactive Home System,this company was based on the idea that people would someday decorate their homes with a revolving display of digital artwork using digital frames. In 1995 it received its current name,which is the latin word for ‘wicker basket’, which at the time referred to the company’s emerging view of itself as a receptable or storehouse for visual media. Identify this company and its founder ?
Ans) Corbis by Bill Gates

IT Quiz Questions and Answers for TCS IT Wiz 2017

1.Expand MIME in connection to E-mail?

IT Quiz Questions and Answers for TCS IT Wiz 2017


Blogger | Developer | Domainer | Quizzer.
I’m Amal Augustine, a .NET Professional and I lives in Kozhikode Kerala.
Apart from my interest on Quizzing I’m a software developer and I work on C#,JAVA,.NET,Android,SEO,Digital Marketing etc.. I was into Electronics and Communication Engineering and turned into IT Profession because of my interest on technology. I’ve participated over 70+ Quizzes during my college days and have won at least 50+ and I love to host IT Quizzes and be a QuizMaster, if you want me to conduct a quiz on your institute I’m happiest to do that. You can connect me via social networks below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *