Information Technology Quiz Time 01

- Advertisement -
- Advertisement -

Starting of with a new series Information Technology Quiz Time 01

1.  *The X name was chosen through focus groups, and Y decided that the name was memorable, short, easy to spell, and that it would function well as a URL around the world. The word would remind people of the sound made during “the moment of discovery”

*Y  was assisted by branding consultancy Interbrand in their search for the best name for X.The name also has strong similarity to a word  which is used to mean that something sought has been found or realized, as is interjected when winning a game.

Give X & Y

Ans X – Bing , Y – Microsoft

2. X, also called URL hijacking, a sting site, or a fake URL, is a form of cybersquatting, and possibly brandjacking which relies on mistakes such as typing mistakes made by Internet users when inputting a website address into a web browser. What is X

Ans : Typosquatting

3.Who made this comment about a `law’ proposed by him: “I never expected it to be especially accurate. It’s amazing that a throwaway article has established a history of its own”?

Ans : Gordon Moore – Moore’s Law

4.Identify this logo of a famous operating system

Ans : BOSS (Bharat Operating System Solutions)

5. Android – Play Store   :::   iOS – App Store  :::   _______   – App Bazaar . Fill In The blanks

Ans : Indus OS

Information Technology Quiz Time 01

6.A blogger who doesn’t respond to comments on his blog from those outside his close circle of friends is called ?

Ans : Blognob

7.Which Nobel Laureate made this statement before the Y2K problem: “How could this be a problem in a country where we have Intel and Microsoft?”

Ans: Al Gore

8.This is one of the four mini games in a game. It is also a game that is causing the children of Springfield to become violent and carjack drivers cars. It is based on the ‘Grand Theft Auto’ series.Which game’s mini game is this ?

Ans:The Simpsons game

9.What was first launched in 1991 by Radiolinja in Finland, with joint technical infrastructure maintenance from Ericsson?

Ans: First GSM Network

10.*When you enter a query or keyword into the Google search engine, the Hilltop algorithm helps to find relevant keywords whose results are more informative about the query or keyword.

*The Hilltop algorithm is an algorithm used to find documents relevant to a particular keyword topic. Created by an India  X while he was at Compaq Systems Research Center together with George A. Mihăilă University of Toronto, it was acquired by Google in February 2003

Who is the Indian behind Hilltop Algorithm ?

Ans : Krishna Bharat

11. X is a portmanteau of ‘ globally recognized avatar ‘ is a service for providing globally unique avatars which was created by Tom Preston-Werner. Since 2007, it has been owned by Automattic, who have integrated it into their WordPress.com blogging platform.What is X ?

Ans : Gravatar

 

Information Technology Quiz Time 01

 

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here