Kerala All District School HS IT quiz 2018

Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..
- Advertisement -
Kerala All District School IT quiz 2018  (Questions are same for all Districts )
IT Quiz HS Section Questions and Answers collected by Nandulal Krishna from Wayanad.
1.What Are Noughat,Oreo and Pie ?
Ans: Android Versions
2.What is “Mac Mini” ?
Ans: Mini Desktop Computer by Apple
3.The name of the Company JackMaa Started on 1999 ?
Ans: Alibaba
4. To which Field “*99#” related to ?
Ans: USSD based Mobile banking Service from NPCI
5. “Power to Empower” is the Tagline of ?
Ans: Digital India
6.What is #FUTURE – a two day global summit related to and where it is conducted ?
Ans:its Kerala’s first-ever Global Digital Summit.
7. Expand “IDEAS”
Ans: Informations and Data Exchange Advanced System
8.Expand “API”
Ans: Application Programming interface
9.Expand “MOOC”
Ans: its Massive open Online Course (make sure the the words “open”and”online” never changes its place)
10.ID the Pic
Ans: Co-axial Cable
11.Which Company Have the Nasdaq code -“GDDY”
Ans: Godaddy
12.James gosling is related to ?
Ans: JAVA 
13. What is “IEEE Spectrum”
Ans: Its a TECH-MAGAZINE
14. X is Developed by Pyra labs and later aquistited by Google . ID “X”
Ans: Blogger
15.which Company Owns Instagram ?
Ans: Facebook
16. Expand SSD
Ans: Solid State Drive 
17.Libre office Suite is From ?
Ans: Document Foundation
18. What is the common name for “Apple Keynote And OpenOffice Impress”
Ans: Presentation Softwares 
19.ID the Founder Of TED
Ans: Chris Anderson
20. What is Nokia Steel HR
Ans: its A Smart watch or Simply a Fitness TRacker 
21. Who Developed Fuschia OS ?
Ans: Google
22. What Are “Sruthi and Drishti”
Ans: They Are Text-to-speech and Text-to-Braile
23. Sanchar Bhavan is The HQ of ?
Ans: Union Ministry of Communications And IT 
24. Name the Bank Which Started “3i Infotech” ?
Ans: ICICI Bank
25. 1 MegaBits= –?—-KiloBits ?
Ans: 1000
26.Which Company is Formed by Bipin Preet Singh and Upasana Taku
Ans: Mobikwik
27. Which Company Launched Zenfone Series Smartphones ?
Ans: ASUS
28. “X” developed a Tool Management software platform Called “Y”
Ans: X– NPCI and Y– NETC
29.Who wrote the bookS “Imagining India” and “Rebooting India” ?
Ans: Nandan Nilekani
30.Expand AMOLED
Ans: Active Matrix LED 
Questions are Collected By Nandulal Krishna 

Kerala State School IT Quiz Package 2019

Best for Kerala Sub District, District and State level IT Quiz
₨399
99 Lifetime
  • 300 IT Quiz Questions in Excel Format
  • 5 eBooks on IT Quiz
  • An IT Quiz Google Drive ~1GB Contents
  • Latest Tech News,Founders,Logo,Companies
  • Best for Sub District, District and State level IT Quiz
  • Free IT Quiz Files published by IT @ School
  • No Ads on Contents
  • Quiz on Current Affairs. Link- Click here for Content info
  • 1000 Tech Facts eBook
  • Access to an active WhatsApp group with fellow IT Quizzers from Kerala
41 SOLD
- Advertisement -
- Advertisement -
Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character. Answer : EMOTICON Q2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy. Answer : Sal Khan  Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................? Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon? Answer : ISS Transit Q2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character. Answer : EMOTICON Q2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy. Answer : Sal Khan  Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................? Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon? Answer : ISS Transit Q2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here