Kerala State IT Quiz 2017 Questions and Answers by Viswa Prabha

- Advertisement -

Questions and answers of Preliminary round of Kerala State Level IT Quiz 2017

- Advertisement -

This is a tweaked version of Kerala State IT Quiz 2017 . Actual questions were different from this set.

Kerala State IT Quiz 2017 Questions and Answers by Viswa Prabha.

1. HDMI full form
Ans: High Defenition Multimedia interface. 
2. Id.
Ans:  Sahir Khan.
3. If  14.04 what stands for 17.04.
Ans:  Zesty Zapus
4. full form of SDR.
     Software defined radio
5. Logo of
Ans:  Geogebra
6. Expand REGEX
Ans:Regular Expressions
7. What is Gigafactory  ?
Ans: Huge battery of  Tesla company 
8. What is PGP.
Ans: Pretty good privacy  (used for encrypt file)
9. id them.
Ans:      Mark zuckerberg
     
      Bill Gates
      Steve jobs
10.  Full form of ISCII.
Ans:     Indian Script code for information interchange.
11. Id them.
 Ans:       Jimmy Wales
        Linus
       Markus
       Richard
12. Id the logo.
 Ans:       Bitcoin
13.  Id them.
         Vijay Sekhar sharma
         Nandan nilekini
        Anwar sadath
        Sudha moorthy
14. Expand BASIC.
Ans:  Beginners All purpose Symbolic Instruction Code
15. Id logo.
Ans:       WikiData
16. Id the part of a machine.
Ans:   Part of Babbage’s difference engine
Kerala State IT Quiz 2017
17.   Where is the NIELIT in Kerala located?
Ans:  Kozhikode
18. What is fly by wire…..    (which branch in science using this technique)
Ans:       A step up technology Aircrafts controlled by computers.
19. RSS ( In web technology)

Ans: Really Simple Syndicate

20. What is F,J,5 keys speciality.

Ans: Used for blind persons to use computers.
21. Sahasthra and adithya in Bangalore…… What is their speciality….    one in pune.
Ans:  Supercomputer or High performance computer
22. Expand TED (TED.com)
Ans:    Technology Entertainment Design
23. A test for machines eligibility if there is more IQ than humans. Which is that test.
Ans: Turing test
24. What is odometry?
 Ans: Use of data from motion sensors to estimate change in position over time.
25. What is hyperjacking?(which field)
Ans: Attack in virtual machine. 
26. in 1986 students of university of california started a group.What is the groups name……. its short form is a file format. (or) name the package.
Ans:  XCF (Experimental computing )
27. You know red hat in computer field. then what is or what is it associated with Black hat white hat black hat grey hat.
 Ans: Ethical Hacking 
28.  Id the person.
Ans: Sam Pitroda
29. Id the logo associated with smart phone.
Ans: Android based OS
30. IP address of local host.
Ans: 127.0.0.1
 
Kerala State IT Quiz 2017
- Advertisement -
Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here