TCS IT Wiz 2014 Kochi Prelims

7
210
Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2014 Kochi Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Kevin George ,  runner up of  TCS IT Wiz 2014 Kochi for providing us the questions.(Note: Kevin is my Partner :P)

1.Which organisation is built on the ‘Hub and Spoke model’ for the development of the Information Technology industry in Kerala ?
Ans:Infopark
2.This is a communication system that transfers data between components inside a computer, or between computers. What is it ? [hint:simple 3 letter answer]
Ans:bus
3.This company is one of the sponsers of FIFA 2014 worldcup. The name of the company is derived from  Latin word “Sonus”, which means sound.Which company ?
Ans:Sony
4.Which website from Sunshine Press proudly says “We Open Governments” ?
Ans:Wikileaks
5.We all have heard about microSD cards. What does SD stands for ?
Ans:Secure Digital
6.Which online portal gets its name from Arabian Nights ? [hint:They were in news recently for making billions in US]
Ans:Alibaba.com
7.What is this ?

Ans:Android Garden(even Android will give you marks)
8.What is the unit of movement of computer mouse called ?
Ans:Mickey
9.Which business social networking site was created by Konstantin Guericke and Jean-Luc Vaillant ? [hint:these are the names of unpopular founders of the site]
Ans:LinkedIn
10.TCS sponsors which marathon in Netherlands ?
Ans:Amsterdam Marathon
11.Who replaced S.D Shibulal as the CEO of Infosys ?
Ans:Vishal Sikka
12.In which games does Jake,Tricky and Fresh tries to escape from Inspector Broodibus and his dog ?
Ans:Subway Surfers
13.Originally designed for the Macintosh computer, the initial release was called “Presenter”, developed by Dennis Austin and Thomas Rudkin.How do we know it today ?
Ans:Microsoft Powerpoint
14.How do we better know Anderson Consulting ?
Ans:Accenture
15.What was founded by four Israeli partners: Talmon Marco, Igor Megzinik, Sani Maroli and Ofer Smocha, with Talmon Marco as its CEO.[hint:It helps to make free calls]
Ans:Viber
16.This book is about which of the founders of Microsoft ?

Ans:Paul Allen
17.Identify

Ans:OLX
18.He is Christopher Poole , which comic site did he create ?

Ans:4Chan
19.Which Multi-National Compnay did they found ?

 Ans:Cisco
20.Identify

Ans:Tencent

7 COMMENTS

  1. Admissions in Automobile engineering

    ->Automobile engineering deals with designing the vehicle, manufacturing new products, repairing, and servicing vehicles.
    ->It is indeed a sub-branch of mechanical engineering and also known as automotive engineering or vehicle engineering.
    ->It involves studying motor systems, design, technology and many more.

    Call / SMS / Whatsapp : 9492066112
    visit http://www.way2universities.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here