Latest IT Quiz Questions and answers 2017

Latest Information Technology Quiz Questions 2017

1. “an effort to create and distribute a multilingual free _________of the highest quality to every single person on the planet in his or her own ________.”
What is described above ?
Who said that ?
Ans: said by Jimmy wales about wikipedia

2. Discovery of the phenomenon named “Frequency Hopping” is a mile stone in the establishment of Cellular Mobile Networks.The American lady scientist who filed patent for this was an Actress too .Name her ?
Ans : Hedy Lammrr

3. SAP is a German multinational software corporation. Expand SAP ?
Ans : Systems, Applications and Products in Data processing

* X is in India
* HQ of X is @ Navi Mumbai
* managing director of X is Sanjay Malhothra
Identity “X”
Ans: Relaince Jio

5. Project Jacquard from google is related to _______?_______
Ans: smart clothing/intelligent fabrics

6. Microsoft released Windows 1.0 on 1985 with GUI (Graphical user interface) that can be controlled by mouse.Microsoft also included a game with windows 1.0 to familiarize this GUI and the new input method with mouse. What is the name of the Game included with Windows 1.0 ?

* X is a person
*X was the former executive officer of YAHOO!
*X was also the former chief product officer of Snapdeal
*X is the new head of Facebook messenger
* Name ‘X’ ??
Ans : Anand Chandrasekharan

8.This is a popular lifestyle trend among millenials, who typically wear computers in order to capture their entire lives, or large portions of their lives to track their own daily behavior. What do we call such individuals? Or simply what do you call a person who track his/her daily life and post every moment online?
Ans: Lifelogger

9.___________ is a Snapchat clone app launched only in Brazil and only in Android. The developers of this app wants to spread this into developing countries as an equivalent for Snapchat,
Facebook is behind in this App
Name the App ?
Ans: Flash

10.Expand FRIENDS ?
Ans: Fast,Reliable,Instant and Efficient Network for Disbursement is Services.

11.Dennis Ritchie —–C language
_____________——-B language
Ans : Ken Thompson

12. Kali Linux,Tails and Qubes are famous security based OS s .Expand TAILS
Ans: The Amnesic Incognito Live System

13. What is that much special with the Russian young man named Alexey Moiseenkov ?
Ans : He is the developer of the app ,”Prisma”

14. BSNL stands for Bharat Sanchar Nigam Limited
Then Expand IBSL ?
Ans : Infotel Broadband services limited

15. The “Traitorous eight” (also known as ” Fair Children “) left __________lab and formed many other companies like Intel,AMD etc
What is _____?_____?
Ans: Shockely Semiconductor lab

1.Who wrote the book " The Road Ahead" ?

prepared by

Nandulal Krishna,Wayanad 


If you wish your questions to be published here, mail it to [email protected]


Also see

Kozhikode District IT Quiz Questions and answers

Open Source IT Quiz made by Vishnu MC

IT Quiz on Future Technologies by Shyju Sir

Latest Information Technology Quiz Questions and answers made by Nandu Lal

Blogger | Developer | Domainer | Quizzer.
I’m Amal Augustine, a .NET Professional and I lives in Kozhikode Kerala.
Apart from my interest on Quizzing I’m a software developer and I work on C#,JAVA,.NET,Android,SEO,Digital Marketing etc.. I was into Electronics and Communication Engineering and turned into IT Profession because of my interest on technology. I’ve participated over 70+ Quizzes during my college days and have won at least 50+ and I love to host IT Quizzes and be a QuizMaster, if you want me to conduct a quiz on your institute I’m happiest to do that. You can connect me via social networks below.
6 Responses to “Latest IT Quiz Questions and answers 2017”
  1. ALIF MUHAMMED November 23, 2016
  2. Abhishek Ramesh November 24, 2016
  3. C.Swarnadurga February 3, 2017
    • Amal Augustine February 17, 2017
  4. e liquid wholesale August 2, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *