Latest Programming Languages Quiz

- Advertisement -
- Advertisement -

Try this Latest Programming Languages Quiz to check how updated you are in the tech world. Go on and happy quizzing!! πŸ™‚

 

1. Which programming language, designed to work with Apple’s Cocoa and Cocoa Touch frameworks, is developed by Apple Inc.

Answer – Apple Swift

 

2. Which general-purpose HL language was developed on the PDP-11 computer at Bell Labs in 1972?

Answer – C language

 

3. The four languages that made their debut in 1995 were Java, JavaScript, PHP, and _____.

Answer – Ruby

 

4. This famous programming language with its quoted slogan of “Write Once, Run Anywhere”, introduced the novel idea of a Virtual Machine, that made it possible to write programs that would be run on different platforms without the need for recompilations. Identify this language.

Answer – JAVA

 

5. Which technology made it possible for JavaScript to be run on the server-side?

Answer – Node.js

 

6. PHP in combination with other popular open-source technologies like Linux, Apache, and MySQL formed a commonly known X stack. Identify X.

Answer – LAMP

 

7. This β€˜oldest’ modern programming language is a product of academia, having been designed by Martin Odersky while working at the EPFL in Switzerland. It combines object-oriented and functional programming paradigms. Name this language.

Answer – Scala

 

8. Go language, or more commonly known as Golang was created by which biggest IT giant in 2009?

Answer – Google

 

9. It is a systems programming language that was created by Mozilla Research as a safer and more efficient alternative to C/C++. It was officially released as an open-source project back in 2010. The lead designer of the language was Graydon Hoare. Which programming language has been talked about here?

Answer – Rust

 

10. The most famous project implemented using Go is perhaps _____, the software technology for creating containers. Fill in the blank.

Answer –Docker

 

Well done! You have reached the end of this latest Programming Languages Quiz. I hope that you enjoyed it and learned something new. Don’t forget to comment, rate, and share it with your friends. Keep Learning, Keep Quizzing!!

Β 

- Advertisement -

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 16 Tech Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 15 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

These are a set of final quiz questions and answers from TCS IT Wiz 2020, Would you like to author and post the set...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 14 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

The TCS IT Wiz is a knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 13 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 16 Tech Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 15 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

These are a set of final quiz questions and answers from TCS IT Wiz 2020, Would you like to author and post the set...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 14 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

The TCS IT Wiz is a knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 13 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here