Latest Technical Quiz Questions and answers 2018

- Advertisement -

Latest Technical Quiz Questions and Answers 2018

- Advertisement -

This is a set of 20 Latest Technical Quiz questions and answers 2018, prepared by Nandulal Krishna from Wayanad. Please have a look on this Questions and reviews on the comments please.

1.what is Special with the Smartphone Models Named Canonical “Aquaris E5HD and E4.5” ?

Ans:Smartphones with ‘Ubuntu’ as operating system

2.
-My Certificates
-My Profile
-My Issuer
-My requester
-Directories

Are the Sessions of a digital platform for issuance and verification of documents & certificates linked with UIDAI.
Name it….?

Ans:DigiLocker

3.Software Bug Cause severe Threats.So Developers Are very Vigilante in Finding And Fixing them.
Windows Server 2003 was the first Microsoft Windows version which was thoroughly subjected to semi-automated testing for bugs with a software system called PREfast.
Name the  Indian Computer Scientist who Developed PREfast ?

Ans: Amitabh Srivastava at Microsoft Research
(https://www.crunchbase.com/person/amitabh-srivastava#/entity)


4.A Software Element(certain type of timer) that is used to detect and recover from computer malfunctions. During normal operation, the computer regularly resets the  timer to prevent it from elapsing, or “timing out”. If, due to a hardware fault or program error, the computer fails to reset the timer, the timer will elapse and generate a timeout signal. The timeout signal is used to initiate corrective action or actions.
Name the Timer ?

Ans:watchdog timer
(https://en.wikipedia.org/wiki/Watchdog_timer)

5.Find the Commom speciality…
-Windows Media Center
-OneDrive built-in sync client
-The Food & Drink, Health & Fitness,
and Travel apps
-Drivers for floppy drives
-Internet Explorer

Ans: These are the Features Discontinued in Windows 10

6.PCManFM(File Browser) , Midori(Web Browser) , Terminology(Terminal Emulator) ,ePad (text editor) ,ePhoto (image viewer)  are some of the softwares in a leading Linux Distribution Named  after the word  “enlightenment.”

Ans:Bodhi Linux
(http://www.bodhilinux.com/w/what-is-bodhi-linux/)

7.___ is a web search engine and web portal established in 1994, spun out of Carnegie Mellon University. it is also encompasses a network of email, webhosting, social networking, and entertainment websites.
They also Develops Wearable Devices for Fitness Tracking and Handsfree Facilites
Name the Company ?

Ans:Lycos.Inc (http://www.lycos.com)
(https://en.wikipedia.org/wiki/Lycos)
Lycos Lifeband,Lycos Ring are Wearable Devices Marketed By Lycos.Inc

Technical Quiz questions and answers 2018

8. “NestCam”is a WiFi Security Camera developed by “SmartHome Solutions”.which Tech-giant own the Company ?Ans:Google.Inc

9.Making Videos of Movies Are one of most fastest Ways of Film promotion.
We have noticed the Green/Blue Screen behind the Shooting of Fight and Stunt sequences.they are useful in Post-production Works (usually to set a different Background)
which Facility in Video editors make use os these Green/Blue Screens ?

Ans: Chroma Key
(https://en.wikipedia.org/wiki/Chroma_key)

10.Functionalities of smartphone world are updated day by day.everyone wishes to have a new phone along with the trends !!
An Indian Startup company had released a smartphone which making us feel like the device is new every month.

Name the Startup and the Phone Model ?

Ans: 
    startup:Creo
    Phone  :Creo Mark 1

Technical Quiz questions and answers 201811._____is a type of malicious software designed to block access to a computer system until a sum of money is paid.
Name It  ?

Ans:Ransomware

12.____ is a piece of code which is capable of copying itself and typically has a detrimental effect, such as corrupting the system or destroying data.

Ans:Virus

13. Virus Are Basically Self Replicating Program which can make severe Problems to a network or PC.
The Creeper virus was first detected on ARPANET
Creeper was an experimental self-replicating program .
Who Wrote The Code For This ?

Ans:Bob Thomas at BBN Technologies in 1971

14.Which is the World’s First Personal computer Virus?

Ans:Elk Cloner Written in 1981 by Richard Skrenta

15. Malicious softwares include Ransomewares are a huge threat For  Windows Based Computers.The Infrastructure of Linux Computer Won’t allow malicious softwares to work in it. Unfortunately…
______ is considered as the first ransomware Trojan targeting computers running Linux.
Name it   ?

Ans:Linux.Encoder.1
https://en.wikipedia.org/wiki/Linux.Encoder.1

16.Printing is done is Several mediums.paper,wood,glass are mostly used to print and preserve Photos,Artworks.etc.
An American Material Science Company Had invented A New Venture of Highly Durable Printing.Which Medium They Use ?

Ans:Corning® Gorilla® Glass.
https://in.masterpix.com/

17. The Mission Of “DeitY” is To
promote e-Governance for empowering citizens,
promoting the inclusive and sustainable growth of the electronics, IT & ITeS industries,
enhancing India’s role in internet governance,
adopting a multi-pronged approach that includes development of human resources,
promoting R&D and innovation,
enhancing efficiency through digital services and ensuring a secure cyber space.

Expand “DeitY”  ?

Ans:Department of Electronics and Information TechnologY
https://www.csc.gov.in/index.php?option=com_content&view=article&id=113&Itemid=281

18.Motto of A Particular Product  was
“Upgrade Your World” on 1st June 2015
And it Changed to
“A More Human Way To Do” on 20th July 2015
And the Product Released on 29th July 2015.

Which is the Product ?

Ans:Windows 10

19. Who is Known as The “Father of WiFi” ?

Ans:Vic Hayes
https://en.wikipedia.org/wiki/Vic_Hayes

20. Vic Hayes is Known as the “Father of Wi-Fi”
the Who is Known as The “Father of Li-Fi (Light-Fidelity)” ?

Ans:Harald Hass
https://en.wikipedia.org/wiki/Li-Fi

Thanks for reading the Technical Quiz questions and answers 2018 prepared by Nandulal krishna
- Advertisement -
Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

2 COMMENTS

  1. sorry sir! But (10.Functionalities of smartphone world are updated day by day.everyone wishes to have a new phone along with the trends !!
    An Indian Startup company had released a smartphone which making us feel like the device is new every month.
    Name the Startup and the Phone Model ?
    Ans:
    startup:Creo
    Phone :Creo Mark )
    This is of april 2016 not of 2018,please keep a good records of date in relation with affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here