Machine Learning Quiz

- Advertisement -
- Advertisement -

Try this Machine Learning Quiz to check how updated you are in the tech world. Go on and happy quizzing!! πŸ™‚

 

1. PCA is an algorithm whose behavior can be completely predicted from the input. In computer science, such algorithms which, given a particular input, will always produce the same output, with the underlying machine always passing through the same sequence of states are popularly known as ___________.

Answer – Deterministic Algorithm

 

2. In Association rules, what is a collection of one or more items known as?

Answer – an itemset

 

3. X correlation between two variables is zero but, still, their values can still be related to each other. Identify the X.

Answer – Pearson

 

4. Good clustering will produce clusters with low_______ similarity and high ______ similarity. Fill in the blanks.

Answer – inter-class, intra-class

 

5. Which property of support states that the support of an itemset is always less, or sometimes less than that of its subsets?

Answer – The anti-monotone property

 

6. In which clustering method in which every object belongs to every cluster with a membership weight that goes between 0 (if it absolutely doesn’t belong to the cluster) and 1(if it absolutely belongs to the cluster)?

Answer – Fuzzy Clustering

7. The confidence of an association rule is the __________ of the rule.

Answer – Predictive Power

 

8. In machine learning, when a statistical model describes random error or noise instead of an underlying relationship ______ occurs. Fill in the blank.

Answer – overfitting

 

9. It is an iterative algorithm that tries to partition the dataset into K pre-defined distinct non-overlapping subgroups (clusters) where each data point belongs to only one group. It is one of the simplest unsupervised learning algorithms that solve the well-known clustering problem. This clustering only works with numeric data. Which clustering has been discussed here?

Answer – K means clustering

 

10. The increased likelihood that a rule occurs in a dataset relative to its typical rate of occurrence is known as lift. True or False?

Answer – True

 

 

Work from Home jobs

Well done! You have reached the end of this Machine LearningΒ Quiz. I hope that you enjoyed it and learned something new. Don’t forget to comment, rate, and share it with your friends. Keep Learning, Keep Quizzing!!

- Advertisement -

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 16 Tech Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 15 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

These are a set of final quiz questions and answers from TCS IT Wiz 2020, Would you like to author and post the set...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 14 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

The TCS IT Wiz is a knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 13 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 16 Tech Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 15 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

These are a set of final quiz questions and answers from TCS IT Wiz 2020, Would you like to author and post the set...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 14 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

The TCS IT Wiz is a knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 13 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here