Malappuram District IT Quiz HS Questions and answers 2016

Malappuram District HS IT Quiz Questions and answers 2016

1) X is A toolbar seen at the top of the Microsoft Excel spreadsheet window that you can use to enter or copy an existing formula in to cells or charts. It is labeled with function symbol (fx).

Identify the toolbar.
Ans:formula bar.

2)X is an Indian lawyer, politician and the current Union Minister holding Law and Justice and Ministry of Information Technology portfolio in the Government of India. who is X?
Ans:Ravi Shankar prasad

3) identify this font.


4) India’s first online newspaper?

5)expand CMS
Ans:content management system


Ans: Dropbox


ID this port.
Ans:HDMI port.(High-Definition Multimedia Interface)

8)X is India’s youngest CEO and 2D animator at the age of 14. She is reported to hold a Guinness World Record for becoming the youngest CEO in India of a Chennai-based animation company called Seppan.
Ans:Sindhuja Rajamaran

9)”.wav” is an extension to store what kind of files?

10)X  is a customized version of the Wikipedia which is called as ‘X’ for all the schools in the state. X is a comprehensive database of all the schools in the state.what is X?
Ans: school WIKI


Ans:Android 7.0 nougat

12)what will be the output of the corresponding Python programme ?

13)common name of the glyph *?
Ans: Asterisk (*; Late Latin: asteriscus, from Greek: ἀστερίσκος, asteriskos, “little star”) is a typographical symbol or glyph. It is so called because it resembles a conventional image of a star..

14)what is Facebook’s head quarters called?
Ans:1 hacker way ,menlopark.

15) SBI’s mobile wallet?
Ans:Sbi Buddy

16) Identify this software.

Ans:Synfig studio.a free and open source 2D vector graphics and timeline-based computer animation program created by Robert Quattlebaum with additional contributions by Adrian Bentley.

17)which indian city is known as “India’s high tech city?”
Ans: Hyderabad

18)just for fun-The story of an accidental revolutionary. Is athe autobiography of?
Ans:linus Torwalds

19)expand IoT
Ans: internet of things

20)what are these commonly knows as?


21 X is a volunteer effort to digitize and archive cultural works, to “encourage the creation and distribution of eBooks”.identify X.
Ans: project Gutenberg


ID this software
Ans:open shot video editor



24)Who devloped the scratch, which is a programming language and an online community where children can program and share interactive media such as stories, games, and animation with people from all over the world?
Ans:MIT media lab

25)which computer language is used for data processing?
Ans: binary

Credits for Malappuram District IT Quiz : Jeena John

1.Who wrote the book " The Road Ahead" ?

Also see

Kozhikode District IT Quiz Questions and answers

Open Source IT Quiz made by Vishnu MC

IT Quiz on Future Technologies by Shyju Sir

Latest Information Technology Quiz Questions and answers made by Nandu Lal

Blogger | Developer | Domainer | Quizzer.
I’m Amal Augustine, a .NET Professional and I lives in Kozhikode Kerala.
Apart from my interest on Quizzing I’m a software developer and I work on C#,JAVA,.NET,Android,SEO,Digital Marketing etc.. I was into Electronics and Communication Engineering and turned into IT Profession because of my interest on technology. I’ve participated over 70+ Quizzes during my college days and have won at least 50+ and I love to host IT Quizzes and be a QuizMaster, if you want me to conduct a quiz on your institute I’m happiest to do that. You can connect me via social networks below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *