TCS IT Wiz 2015 Nagpur Prelims

5
165

Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2015 Nagpur prelims . We have our sincere thanks and wishes to Dakshak Nagrale (TCS Rural IT Quiz 2015 Nagpur winner) who shared us the questions.
1.Identify the logo

Ans:OrangeDialer

2.Named as word of the year 2009, it means to remove friends on social networking website. What word?
Ans:Unfriend
3.This two gentleman founded something great in the world of Technology. What was founded by them? [Hint : Ricky Ponting doesn’t prefer coin tosses]
Ans:HP(Hewlett-Packard)
4.This Red Panda became became the official mascot for this organization.Which organization are we talking about ?
Ans:Firefox (Firefox is the name for Red Panda)
5.Identify this device

Ans:Moto 360

6.Which e-commerce giant owns Junglee.com?
Ans:Amazon
7.Identify this device (Hint: More players more …………)

Ans:Playstation 4
8.Microsoft Office Assistance has character named Will named after which famous English playwright?
Ans:William Shakespeare
9.‘Home’ is an app that changes the entire User Interface on phone screen was released by which social networking site?
Ans:Facebook
10. MasterCraft is a brand that contains  a suite of products that help project delivery teams to optimize their services by which company?
Ans:TCS
11.Identify this person

Ans:Mike Lazardis
12.What are VISUMEs ?
Ans:Video Resumes
13.What is this ?

Ans:PSP

14.Yoga – an ultra-book series was launched by which Chinese company founded in 1984?
Ans:Lenovo
15.Which online retailer owned by Flipkart raise $50M funding & also few private investors in Feb 2014?
Ans:Myntra
16.’The Road ahead’ is a book by ?
Ans:Bill Gates
17.Running on Flare3D game engine by Zynga, which farming simulation game by Zynga was launched in 2011,with a sequel launched in 2012?
Ans:Farmville
18.Alan Eustace broke Felix Baumgartner’s record for the highest altitude free fall who also served as VP of this tech giant. Identify.
Ans:Google
19.Identify this logo

Ans:Verisign

20.The name of which series of phone has meaning ‘Snow’ in Finnish?
Ans:Lumia

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here