IT Quiz questions for HS Students CHADAYAMANGALA SUB-DISTRICT KOLLAM

0
949

IT Quiz questions for HS Students CHADAYAMANGALA SUB-DISTRICT KOLLAM

                By Alif Muhammed( Kollam District)

IT Quiz questions for HS Students

1.Textbook of ICT for UP Students are called

Ans:Kalipetty

2.Diameter of 4.7GB DVD?

Ans:12 cm

3.Expansion of svg?

Ans:Scalable vector graphic

4 identify the logo

Ans:Google Photos

5.Purpose of Open shot. software

Ans:Video editing

6.Unit of mouse movement is called………

Ans:Mickey

7.Expansion of. xcf

Ans:Experimental computing facility

8.Error in computer programs are called…..

Ans:Bug

9.Do no evil is the tagline of…?

Ans:Google

10.Identify the website?

Ans:School Wiki

11.Identify the founder of Wikipedia

Ans:Jimmy Wales

12.First browser available for Public Use

Ans:Mosaic

IT Quiz questions for HS Students

13.Encyclopedia statrted by Google and closed it?

Ans:Knol

14.Which company sponsor Ubuntu?

Ans:Canonical Ltd

15.Ceo of Twitter?

Ans:Jack Dorsey

16.Which company aquire Sun microsystems

Ans:Oracle

IT Quiz questions for HS Students

17.Expansion of ISP

Ans: internet service provider

18.Text which are unable to read are called

Ans:Cipher Text

19.WYSIWYG is associated with what.

Ans:WYSIWYG implies a user interface that allows the user to view something very similar to the end result while the document is being created.

  1. Chairman of Nasscom

Ans:R Chandrashekar

  1. Who invented ATM

Ans:John Shepered Barren

  1. Identify the device.?

Ans:Barcode Reader

23.Expansion of C-DAC

Ans:Center for development of advanced computing

24.Find odd one out

Mint.. Linux… Debian… Mac

Ans:Mac

 

IT Quiz questions for HS Students

IT Quiz questions and answers for HS Students

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here