School IT Quiz Questions and Answers 2020

2
2916
school-quiz

School IT Quiz Questions and answers 2020

These are the school IT Quiz questions and answers helpful for school students preparing for IT Quiz competitions.

Q1.Identify the person

Answer: Rony Abovitz

Q2.This app is created by Zac Ringelstein. This app which was unveiled recently hit 100k downloads and is commonly known as TikTok for Kids. Identify the app?

Answer: Zigazoo

Q3.Daniel Ek is a Swedish entrepreneur known for X. He got this idea when p2p music site Spotify was shut down and illegal site Kazaa took over. This led to X where people can listen to music legally by compensating the musical label companies. He founded X alongside Martin Lorentzon in 2006. Identify X

Answer: Spotify

 

Q4.Connect

 

Answer:Foxconn:-Owns Sharp, Co-founded Byton(Future Mobility) alongside Tencent, Foxconn acquired Smart Technologies

Q5.Qi is an open interface standard. It is derived from the Chinese word called air. It works with the help of the transfer of electricity through induction charging. Qi was first adapted by Nokia Lumia 920 and Samsung Galaxy S3. It is commonly seen in new phones nowadays. What is this product which uses Qi?

Answer: Wireless Charging

Check out our youtube channel for more IT Quiz questions and live quizzes to win prizes online. Many live quizzes and questions are coming, don’t forget to subscribe and hit the bell button of our youtube channel.

School IT Quiz

Q6.X owned by Google recently gained FDA authority for its low-cost emergency ventilator. Named Flow, it is based on an MIT E-vent technology as well as specs provided by the UKĀ  Government. Identify X

Answer: Fitbit

Q7.Altaba was a former investment company that rose from the ashes of X, which is owned by Verizon. Identify X

Answer: Yahoo!

Q8.We are One is a film festival hosted by Tribeca enterprises alongside X. It is an amalgamation of most of the major film festivals and can be viewed for free. It was announced after the cancellation of Major Film Festivals due to COVID 19. Identify X

Answer: Youtube

Q9.X is a self-driving car company that was acquired(pending)by Amazon. It was founded by Tim Kentley Klay and Jesse Levinson. In 2016, it became the first company to gain approval from California to run a self-driving car company. Identify X

Answer: Zoox

Q10.ID the logo. It is owned by Google

Answer: Action Blocks

Check out our youtube channel for more IT Quiz questions and live quizzes to win prizes online. Many live quizzes and questions are coming, don’t forget to subscribe and hit the bell button of our youtube channel.

Thank You for reading the school IT Quiz.

-Manvith Harikiran

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here