TCS IT Wiz 2012 Ahemadabad Prelims

0
100
Hi friends, here we are presenting the TCS IT Wiz 2012 Ahemadabad Prelims Questions.The questions were provided by Amit Bhadra , Sakansh Mittal , Mrudul Sankhere.Thanks all of you

1.This programming language was published by Nickulas Wirth ,it was named in honor of a French mathematician and philosopher.Which is that language ?
Ans:Pascal
2.This IT personality has a moon crater,an Information Technology Research Center at Minnesota,and a Rail Locomotive Engine named after him.Who?
Ans:Charles Babbage
3.Meg Whitman was the CEO of which company till 2008?
Ans:E-Bay
4.This is a company owned by whom?

Ans:Bill Gates
5.If Windows have Microsoft Office Suite then what is for Mac?
Ans:iWork
6.Identify

Ans:Punched Card
7.Which IT company has headquartered at Espoo?
Ans:Nokia
8.This software was first developed by students at Ecole Centrale Paris in 1996.What?
Ans:VLC
9.Shadow,Speedy,Bashful,Pokey are characters from which game?
Ans:PacMan
10.What is the codename of Androd 4.0?
Ans:IceCreamSandwich
11.Identify her ?

Ans:Lady Ada Lovelace
12.Amazon Kindle has which display technology used in it ?
Ans:E-Ink technology
13.Algorithm used by Google,that is Pagerank is named after whom ?
Ans:Larry Page
14.This is owned by ?

Ans:Electronic Arts
15.In 2G , 3G , 4G , what does ‘G’ stands for ?
Ans:Generation
16.’Flyte’ is an online music store by whom ?
Ans:Flipkart
17.Identify

Ans:Educomp
18.’Thrive’ is a series of tablets by ?
Ans:Toshiba
19.Expand “.swf”
Ans:ShockWave Flash
20.What does this two company jointly created ?

Ans:Compact Disk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here