TCS IT Wiz 2012 Banglore Prelims

0
158

1.Apple:Siri :::  Samsung : _________ ?
Ans:S Voice
2.What is Southwestern Bell Corporation now better known as ?
Ans:AT&T
3.Name her or identify the company associated with her?

Ans:Pricilla Chan (Facebook)
4.Identify this Game

Ans:Travian Wars
5.Which company created the app “Velu the Wleder”,which is designed to help kids who drop out of school
Ans:TCS
6.What is Android 4.1 codenamed ?
Ans:Jelly Bean
7.What was originally called ‘Project Natal’ ?
Ans:Kinect
8.Identify the company associated with her ?

Ans:Yahoo
9.Which Social Network now enables you to create Social Networks ?(options
Orkut , Ning , Baidu )
Ans:Ning
10.What is this service called ?

Ans:Facetime
11.Which word denote 1021 ?
Ans:Zettabyte
12.Who authored “Why the future doesn’t need us” who also happens to be the co-founder of SUN.?
Ans:Bill Joy
13..Peter Shu founded what? (Storage Company)
Ans:Transcend
14.Drew Houston conceived the idea after repeatedly forgetting his USB
Flash drive while he was a student at MIT. What creation did this lead
to?
Ans:Dropbox
15.Which gaming company now owns pogo.com ?
Ans:Electronics Arts
16.Identify the logo

Ans:Verisign
17.What is a .srt file used for?
Ans:for Movie Subtitles
18.What is  macsyma, a programming language used for?
Ans:Algebra
19.Identify this device

 Ans:Nintendo DS
20.Name the game which is being used by scientists to study compaction
of granular matter.It is used widely to study the thermodynamics of nano
particles.
Ans:Tetris

Source : TechJunkers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here