TCS IT Wiz 2012 Bhubaneswar Prelims

0
180
 Hi friends, Here we are presenting the TCS IT WIZ 2012 Bhubaneswar Prelim Questions.The questions were provided by Dwiti Krushna Das thanks dude.

if (window.ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f ){ ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f+= 1;}else{ ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f =1;}
ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_62911=ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f;
timer_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f62911=window.setInterval(function(){
if(window.gc4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b){
setTimeout(“showAdsforContent(62911,250,250,’http://www.admaya.in/publisher-show-ads.php’,”+ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_62911+”,’ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f’)”,1000*(ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_62911 -1));
window.clearInterval(timer_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f62911);}},100);
ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_62911_position=0;

1.1 Byte = how many bits ?
Ans:8 bits
2.What in this world uses MPEG-2 and MPEG-4 digital compression technology and is transmitted using INSAT 4A at 83 degrees E ?
Ans:TATA Sky
3.What is the fullform of COBOL ?
Ans:COmmon Business Oriented Language
4.Grace Murray Hooper wrote the first_____ in 1952? (opt:Bug,Compiler,BIOS)
Ans:Compiler

5.What is Google’s headquarters nicknamed ?
Ans:GooglePlex
6.For which device did Apple make it’s Newton OS for?
Ans:Newton PDA
7.Identify him

Ans:Vinod Dham
8.Connect SPSS , LEXMARK , Pwc and the sale of Thinkpad in 2005.
Ans:IBM
9.What was created by Eduaro Saverin ,Chris Huges , Dustin Muzkovitz and other guy?
Ans:Facebook
10.Identigy

Ans:Blogger
11.X was officially launched on MTV on May 12, 2005.The detailed
launch and game information divulged later that month at the
Electronic Entertainment Expo.What is X ?
Ans:Xbox 360
12.Which former Google executive was hired by Yahoo to take up their Chief Executive Officer Post?
Ans:Marissa Mayer
13.Identify this game

Ans:Cut The Rope
14.Which brand in this world created the Whispernet for its trademark device?
Ans:Amazon
15.Chrome :: Google :::::  Firefox  :: _________ ?
Ans:Mozilla
16.Identify the company

Ans:SONY(Vaio TV Ad)
17.Which company acquired Conner Peripherals,Maxtor and EVault?
Ans:Seagate
18.Identify this entity.

 Ans:JustDial
19.Who has developed AISHA a competitor for SIRI in the market?
Ans:Micromax
20.Which company makes these(name was erased)

Ans:HTC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here