TCS IT Wiz 2012 Chennai Prelims

2
237
Hi friends, Here we are presenting the TCS IT WIZ 2012 Chennai Prelim Questions.The questions were provided by the TCS IT Wiz 2012 Chennai winner Saiprasath Janarthanan on Facebook.

1.What was developed by VSS Mani a local search engine which has processed more than 250,000 requests this year alone?
Ans:JustDial
2.X was developed because Microsoft did not offer comprehensive Windows 7 support for atom processor.It is a merged project of Maemo and Moblin.Now it is known as Tizen OS.Identify X ?
Ans:MeeGo
3.What product is based on Japanese Shokado Bento ?
Ans:Thinkpad
4.”That one small step for man, One giant leap of Mankind” was spoken by Neil Armstrong on what company’s Transceiver
Ans:Motorola
5.Kevin Systrom, Mike Krieger are the developers of what famous application?
Ans:Instgram
6.Identify the programming language ?

 Ans:Pike
7.Expand GPRS ?
Ans:General Packet Radio Service
8.Nicholas Carr in his book compared “The Big Switch” compared cloud computing to what important utility?
Ans:Electricity
9.What word that was coined in the 1960’s by Frederic C. Billingsley  to describe the picture elements of video images (especially in TV’s)?
Ans:Pixel
10.What we commonly use today was first conceptualized at Advanced Research Projects Agency as what?
Ans:ARPANET
11.Who is known as the father of android ? (Larry Page/Sergey brin/Andy Rubin)
Ans:Andy Rubin
12.They are the founders of ?

Ans:Rovio
13.Who wrote this book ?

Ans:Bill Gates
14.If Galaxy is for Samsung what is it for HTC?
Ans:One Seris
15.The easier it is for you to access your system the easier it is for others to access your system? This is the 3rd statement of what law?
Ans:Shopfield Law
16.Identify this app

Ans:MapMyIndia
17.Which is this app

Ans:Winamp for Android
18.Expand WPF (common with powerpoint)
Ans:Windows Powerpoint  Foundation
19.Who is the founder of happiest minds also associated with mindtree?
Ans:Ashok Soota
20.What was previously known as “Tokyo Telecommunications Engineering corporation”?
Ans:SONY

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here