TCS IT Wiz 2012 Coimbatore Prelims

0
153
Hi friends, Here we are presenting the TCS IT WIZ 2012 Coimbatore Prelim Questions.The questions were provided by Surya Narayanan on Facebook.

1.It was also ranked as the No. 1 for customer satisfaction within the first

if (window.ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f ){ ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f+= 1;}else{ ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f =1;}
ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_62582=ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f;
timer_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f62582=window.setInterval(function(){
if(window.gc4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b){
setTimeout(“showAdsforContent(62582,250,250,’http://www.admaya.in/publisher-show-ads.php’,”+ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_62582+”,’ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f’)”,1000*(ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_62582 -1));
window.clearInterval(timer_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f62582);}},100);
ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_62582_position=0;

year of its launch with an overall score of over 95%. It have also been adjudged the ‘Buzziest Brands of 2009’ i.e. the most searched for brands by surfers, in a survey carried out by a leading online portal in India!
Ans:Virgin Mobile
2.Sanjay Jha is the CEO of ?
Ans:Motorola
3.Denis Ritche created C and other computer language.Which is the other one?
Ans:UNIX

4.Identify the device

Ans:Google Glass
5.Who founded NEXT computer corp?
Ans:Steve Jobs
6.It looks like a dog , but it is a robot.Identify the robot created by Sony ?
Ans:AIBO
7.Identify this person?

Ans:Phaneesh Murthy
8.Which is the computer language developed by John Backus ?
Ans:FORTRAN
9.This company makes Digital Piano.Identify
Ans:Yamaha
10.Expand AJAX
Ans:Asynchronus Javascript And XML
11.Identify this OS

Ans:Windows 8
12.Who says “Speed 1 Terahertz, Memory 1 Zettabyte” ?
Ans:Chitti(in the film Enthiran)
13.Which company is the official Watch sponsor of London Olympics 2012 ?
Ans:Omega
14.Expand VoIP
Ans:Voice Over Internet Protocol
15.Identify : “Like Lift without L”
Ans:Lttt
16.This Company partnered with Boeing for reducing the sound it produces?
Ans:HCL
17.Who owns Centipede Origin?
Ans:Atari
18.Social Networking Site for Professionals ?
Ans:LinkedIN
19.Now its a Google Domain , but it was before owned by Garfield Comic Strip.Which is the Domain ?
Ans:gmail.com
20.What does “CE” signifies ?
Ans:European Conformity

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here