TCS IT Wiz 2012 Kochi Prelims

0
172
Hi friends, Here we are presenting the TCS IT WIZ 2012 Kochi
Prelim Questions. We have our sincere prayers and wishes for Ramya Praneetha who provided us the questions.

if (window.ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f ){ ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f+= 1;}else{ ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f =1;}
ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_64045=ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f;
timer_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f64045=window.setInterval(function(){
if(window.gc4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b){
setTimeout(“showAdsforContent(64045,250,250,’http://www.admaya.in/publisher-show-ads.php’,”+ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_64045+”,’ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f’)”,1000*(ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_64045 -1));
window.clearInterval(timer_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f64045);}},100);
ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_64045_position=0;

1.Which product was created at Stanford Research Institute and later integrated to Iphone 4s?
Ans:Siri
2.What is Android 4.0 commonly called ?(hint:What we would like to eat)
Ans:Icecream Sandwich
3.Which software was developed at the Cowpland Research Laboratories by Michael Cowpland
Ans:Corel Draw

4.Identify the Author ?

Ans:Andy Grove
5.Godrej and Olympia are the only companies still producing this computer component.(hint:it can be mostly found outside court rooms)
Ans:Typewriter
6.Who is the Father of Free Software Movement ?
Ans:Richard Stallman
7.What is the process of adding a location of a Image,Media file Documents etc.(options:Metatagging , Geotagging)
Ans:Geotagging
8.Identify the software

Ans:Kaspersky
9.Sean ________  and Sean ________ created Napster.Name them
Ans:Sean Parker and Sean Fanning
10.It is a framework which won the Jolt productivity award and JAX innovation award in 2006.But it didn’t gain much popularity.Which framework (options:HTML framework , Spring framework)
Ans:Spring Framework
11.Which game was created by Sami Jarvi ? (hint:its a Person shotter game)
Ans:MAX PAYNE
12.Identify this device ?

Ans:SegWay
13.Identify this game

Ans:Temple Run
14.What is the connection between Hotmail and Jaxtr ? (a famous Indian)
Ans:Sabeer Bhatia
15.Which company was formerly known as Multitech ?A famous laptop selling brand in India (hint:four letter answer)
Ans:Acer
16.How do we better know “Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Human Apart” ?
Ans:CAPTCHA
17.Identify (hint;Three dots are the clue)

Ans:Samsung Galaxy S3
18.Who produces “Me” range of laptops ?
Ans:HCL
19.Adwords,Doubleclick and Motorola Mobility are belong to which company ?
Ans:Google
20.This is an ad of which famous company ?

Ans:Skype

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here