TCS IT Wiz 2012 Kolkata Prelims

1
149
Hi friends, here we are presenting the TCS IT Wiz 2012 Kolkata  Prelims Questions.We have our sincere prayers & wishes to the Kolkata Finalist Akshay Agarwal who provided us the questions.

if (window.ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f ){ ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f+= 1;}else{ ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f =1;}
ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_62588=ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f;
timer_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f62588=window.setInterval(function(){
if(window.gc4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b){
setTimeout(“showAdsforContent(62588,250,250,’http://www.admaya.in/publisher-show-ads.php’,”+ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_62588+”,’ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f’)”,1000*(ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_62588 -1));
window.clearInterval(timer_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f62588);}},100);
ads_65c7a5a1e4aba21d971ef5c47d68a87f_62588_position=0;

1.What was created by Brendan Eich ?
Ans:Javascript
2.What are the two words make “Intel”
Ans:Integrated Electronics
3.What was created by Tim Westergreen ?
Ans:Pandora Radio
4.Identify him?
Ans:Mike Lazaridis
5.Identify him?
Ans:Pranav Mistry
6.Which company created Playbook tablets ?
Ans:Research In Motion
7.Which company owns Junglee.com(was asked in the Hyd prelims also)
Ans:Amazon
8.1 Zettabyte = How many bytes
Ans:1021Bytes
9.Identify this ?
Ans:CopyLeft
10.According to a robot.. Expand ACER ?
Ans:Advancement Combat Engineer Robot
11.Which company has services like N-Guru ?
Ans:NIIT
12.Identify this Game(the name was erased there)
Ans:Diablo 3
13.What did Herman Hollerith created ?
Ans:Punched Card Tabulator
14.Expand “.mam” extension ?
Ans:Microsoft Access Macro
15.Identify
Ans:Wikipedia(for iOS)
16.What was developed by Sun Microsystems for iPhone 4
Ans:Siri
17. What is used to separate directory names ?
Ans:Backslash (” “)
18.Which group owns “Computational Research Laboratories”?
Ans:TATA Group
19.Gauntlet
3 was a game which had the following characters– Pirates, Nerds, Punk,
Rockers,X. A major modern “entity” in the world of technology is X.
Identify. 
Ans:Android
20.Connect: Napster, Plaxo, Facebook, Spotify, Votizen, Airtime. 
Ans:Sean Parker

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here