TCS IT Wiz 2013 Ahmedabad Finals

2
61
                                   DATA CLOUDS
1.Identify the game

 Ans:Pong
2.X is a fork of the Debian project’s codebase. X’s first release was on 20 October 2004. What is X ?
Ans:Ubuntu
3.The codename of this was emerald sea,named after the given painting. What ?
Ans:Google +
4.This is bluebox. Created by whom ?

Ans:Steve Wozniak

5.His other big venture Blue Origin which wants to develop space hotels , amusement parks and colonies for 2 million or 3 million people orbiting the Earth.Who is the person ?
Ans:Jeff Bezos
6.Identify 

Ans: Christopher Latham Sholes

            BIG DATA VISUALIZATION
1.Connect these data points

Ans:AMD (Spansion was founded in 1993 as a joint venture between AMD and Japan’s Fujitsu Ltd , Future is Fusion is there new tagline , Rory Read CEO of AMD , Edwin Turney co-founder of AMD)
2.Connect these

Ans:Asus (Founded on 2 April 1989 , Jerry Shen CEO of Asus , PhysX is a driver from Asus)
3.Identify the country

Ans:Cambodia (Natalia Luckyanova and Keith Shepherd founders of Imangi Studios , Imangi Studios creator of temple run , A temple in Cambodia)
4.Connect

Ans:Ebay (Kijiji subsidary of ebay , founded on 1995 , ebay proxy bidding , StubHub was acquired by eBay in January 2007)
5.Connect

Ans:LG (Netcast Entertainment Access is HDTV from LG , Lucky and Goldstar merged in 1958 , Zenith owned by LG , Optimus .. LG Optimus )
6.Connect

Ans: SEGA( Started in 1940 as Service Games , SErvice GAmes , Football Manager is published by Sega)

                                *other rounds will be updated soon*

 Watch the video on Youtube – Round 1      Round 2       Round 3

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here