TCS IT Wiz 2013 Kolkata Prelims

1
160
1.Name the free online travel guide launched by Wikipedia built collaboratively by contributors from all around the globe.
Ans:Wikivoyage
2.Which was the first carmaker to integrate Apple’s Siri personal assistant into its vehicles?
Ans:General Motors
3.________ is a way to shut down all Internet traffic. Widely used during the Arab spring.
Ans:Internet Kill Switch
4.This is a kind of cybersquatting and relies upon mistakes such as
typographical errors made by users while entering a URL into a web
browser. What?
Ans:Typosquatting
5.As part of its initiative “India Get Your Business Online”, Google has
put which legendary Delhi market, which has been in existence for over a
hundred years, online?
Ans:Chandni Chowk
6.If SaaS is Software as a Service, IaaS is infrastructure as a service, then what is DRaaS?
Ans:Disaster Recovery as a Service
7.Which was the first Indian city to have a cell phone network?
Ans:Kolkata
8.The term was first commercially used in August 1999 and was coined by
brand consulting firm Interbrand corp. which was hired to think of a
name “a little catchier than IEEE 802.11b Direct Sequence.” Which term?
Ans:Wi-Fi
9.This term refers to the use of computers and computer networks to
political ends, chiefly free speech. The December 2010 attacks by Anonymous on the websites of Mastercard and Visa are a notable example of this. Which term?
Ans:HacktivismRead the Rest of Questions here

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here