TCS IT Wiz 2013 Mumbai Finals

1
150
Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2013 Mumbai Finals Questions.We have our sincere thanks and wishes to Himanshu Jain, who stood 7th in  TCS IT Wiz 2013 Mumbai Edition who  provided us the questions.

DATA CLOUDS

1.In 1979 DEC and Intel joined forces to came up with the DIX Standard, and the publication was called the ____________ Bluebook.
Ans:Ethernet
2.This was invented in 1994 by Toyota’s Subsidiary, Denso Wave. It’s purpose was to track vehicles during manufacturing. How do we know it today?
Ans:QR Code
3.Identify the logo

Ans:Wikinews
4.Back in 2005, Alexis Ohanian and Steve Huffman
started an idea called MyMobile Menu and pitched the idea to Paul
Graham. What came off this?
Ans:Reddit
5.Who is the investor in the publishing company of this game ?

Ans:Disney (investor in Imangi)
6.Identify

Ans:Moto X (advertisement)

BIG DATA VISUALIZATION 

1.Lifescape + Pic + image of Pablo Picaso + House
Ans:Picasa
2.June 2003 + A magazine cover + Virtual Face + Philip Rosedale
Ans:Second Life
3.1918 + Anam National + Image of Konosuke Matsushita +IBM + MyspaceTV
Ans:Panasonic
4.1980 + Logo of Zenith + Presidio +Always On + Chip Magazine.
Ans:Zenith
5.2009 +Create Possibilities + Suneel Bhatta +IRIS 504Q + XOLO Logo 
Ans:Lava
6.1972 +Pong + Nolan Bushnell
Ans:Atari

@TCS 

1.During 1928, Summer Olympic was held for first time. A marathon sponsored by TCS in europe.
Ans:Amsterdam Marathon
2.TCS is pioneering STEM…. [buzzer]
Ans:Science , Technology , Engineering & Mathematics
3.TCS BPO in Riyadh, Saudi Arabia. What is special about it?
Ans:All employees are Female
4.TCS will implement propreitory cloud based service for which airline group.
Ans:Scandanavian Airlines

INTERNET OF THINGS  

1.TATA CRL + HP + Video of Intel
Ans:Co-creation of Supercomputer
2.Tencent + Wechat logo + Parineeti Chopra (answer is the name of a person)
Ans:Ma Huateng
3.Image of Thorsten Heins + Fairfax Financial + Ranbir Kapoor
Ans:Blackberry
4.Google + Paypal + PSY Gangnam Style Video
Ans:Youtube

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here