TCS IT Wiz 2014 Coimbatore Prelims

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
1.The company was founded by Chinnakannan Sivasankaran in 1999.Mary Kom is the brand ambassador of this company. Which company it this?
Ans:Aircel
2. X  is a component that transparently stores data so that future requests for that data can be served faster . What is X ?
Ans:Cache
3.The name of the company is portmanteau of “Sky” and “Peer to Peer” . Which company ?
Ans:Skype
4.Fireworks , Shockwave  are all products from ?
Ans:Adobe
5.The term comes X comes from a word which means “darkened room” in Latin . Which term is X ?
Ans:Camera
6.It is known as Decision Engine , It powers Facebook . What is it ?
Ans:Bing
7.”Think” is a inhouse employee magazine from which company ?
Ans:IBM
8.Natarajan Chandrasekharan is the CEO of which company ?
Ans:TCS
9.He was the TIME person of the year in 1999 and he now owns the Washington Post . Who are we talking about ?
Ans:Jeff Bezos
10.Bill&Dave chose the name  of the company by tossing a coin . Which company is this ?
Ans:HP
11.Who releases Viera range of gadgets ?
Ans:Panasonic
12.Elon Musk is the Chief Product Architect of which Electric Car Company ?
Ans:Tesla Motors
13.Which photo-sharing company was founded my Kevin Systrom & Mike Krieger ?
Ans:Instagram
14.About which company Adam Cohen wrote the book “Perfect Store” ?
Ans:eBay
15.Puss in Boots is the version of which game ?
Ans:Fruit Ninja
16.Identify this person

- Advertisement -

Ans:Peter Thiel(Former ceo of Paypal)
17.Identify this logo

Ans:Flipboard
18.Identify this service

Ans:Blogger

N.B : The questions maybe wrongly framed . Suggest Edits 

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

IT Quiz 2022 | Tech Fundas and Long Quiz Questions

Check the fresh set of 20 Tech quiz questions and answers from 2022 and if you are preparing for any school or college quizzes,...
- Advertisement -

Information Security Quiz Questions and Answers | InfoSec Quiz

Information Security Quiz Questions and answers 2021 This is the latest set of Information Security Quiz Questions and answers. A new set of Cyber Security...

100+ Cyber Security Quiz Questions and Answers 2022

Cyber Security Quiz Questions and Answers. This is the latest freshly curated set of Cyber Security Quiz Questions and answers. End of this post, you...

TCS IT Wiz 2021 Preperation Package 2021

Specially designed for Any Questions? - amal@itquiz.in , +918848637742 A lot of questions from our package were repeating on the TCS IT Wiz & CBSE Heritage...

Related news

IT Quiz 2022 | Tech Fundas and Long Quiz Questions

Check the fresh set of 20 Tech quiz questions and answers from 2022 and if you are preparing for any school or college quizzes,...

Information Security Quiz Questions and Answers | InfoSec Quiz

Information Security Quiz Questions and answers 2021 This is the latest set of Information Security Quiz Questions and answers. A new set of Cyber Security...

100+ Cyber Security Quiz Questions and Answers 2022

Cyber Security Quiz Questions and Answers. This is the latest freshly curated set of Cyber Security Quiz Questions and answers. End of this post, you...

TCS IT Wiz 2021 Preperation Package 2021

Specially designed for Any Questions? - amal@itquiz.in , +918848637742 A lot of questions from our package were repeating on the TCS IT Wiz & CBSE Heritage...
- Advertisement -

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here