TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 12 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

- Advertisement -
- Advertisement -

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8 to 12. The quiz aims to build awareness, emphasize the importance of IT skills and enable students to look at technology from an innovative perspective. TCS IT WIZ has brought a massive shift in the world of quizzing. The quiz works as an alternative learning tool for students in an outside classroom environment. This is the 12th quarter-final of TCS IT WIZ 2020, India’s biggest and toughest technology quiz for schools consisting of 4 techies from the Tamil Nadu region.

Would you like to help the quizzing community with the set of quiz questions researched by you? Thousands of our daily visitors need more questions and if you’re interested in helping our community, you’re most welcome amal@itquiz.in, let’s discuss on how to make the quizzing community better.

First Round : Digital Readiness

“To test the knowledge of modern era technical giant”.

1. TCS IT WIZ 2020

This was an extremely important invention at the time when it was created. Named for a simple form of transportation, that would mean clearing the way for the future in a sentence. How do we know this in the modern world?

Ans. Segway 

2. TCS IT WIZ 2020

What is this from the world of Lego?

Ans. Google’s first server 

3. TCS IT WIZ 2020

Name the company.

Ans. Zynga 

4. TCS IT WIZ 2020

This is a famous man behind the creation of Wikipedia. How do we know him?

Ans. Larry Sanger 

5. TCS IT WIZ 2020

How do we know this in today’s world?

Ans. Symantec 

Second Round : Borderless Learning

“To democratise the technical learning in today’s seamless world”.

1. TCS IT WIZ 2020

What famous website in the world of digital media is named after her?

Ans. Huffington Post 

2. TCS IT WIZ 2020

Name the company.

Ans. Micromax 

3.

What is this specifically, from the world of Google?

Ans. Google Labs 

4.

There are two versions to it, one being the normal one and the other being a education version. He created it, and it became a rage in this world. What is this platform which shares knowledge with others?

Ans. Ted Talks 

5.

This is an important platform created by an Indian named Sanjeev Bikhchandani. Name the platform.

Ans. Naukri.com 

Third Round : @TCS 

“Unfolding awareness about TCS budding business and absolute history”.

1. It was formally known as SUJAL, TCS brought to India a range of water filters and purifiers which later got rebranded with a word that meant cleanliness. What is this water solution based on technology that TCS gave India?

Ans. Tata Swachh 

2. This institution meant to be not to profit, partnered with TCS to develop a next generation application with futuristic technology and data analytics primarily for crowd management systems, because they got huge amount of crowd and it is technology which decides how to let the crowd in and out. The project was quoted as the ‘Hills’ project. What is it?

Ans. Tirupati 

3. Which city in Southern India is famous for the 10K run of TCS?

Ans. Bangalore 

4. One of the early project from TCS, was actually for Tata Steel which was then known as TISCO. They provided them a service which was then known as IBM Cards. What technology were they working on those days?

Ans. Punch card technology 

Fourth Round : Analytics and Insights

“Many images are shown and the analysis and insights of techies on technical giant are seen”. 

1.

Name this huge IT initiative.

Ans. IRCTC 

2.

What does these three visuals lead to?

Ans. These are products of Apple 

3.

Name the company.

Ans. Cognizant 

4.

Name the company.

Ans. Flipkart 

Final Round : Multi Experience

“Scrutinising the knowledge of technical giants in much wide level”. 

1. Relational Software Incorporated renamed itself to a word that means priest acting as a medium, and therefore what is the term?

Ans. Oracle 

2. What is the significance of the literary characters Marius, Sella, Radius, Primus, and Helina? All of them appeared in a 1920 play.

Ans. These are all names of the first recorded robots 

3. It was a term that was coined by a Caltech professor, an entrepreneur Carver Mead about a statement by a founder of Intel. It later became a law. What is the name of the law?

Ans. Moore’s Law 

4. It’s an ironic term that is used in the world of computing, and it’s a term called FLOP. What is the full form of FLOP or FLOPS?

Ans. Floating Point System 

We would love to publish the set of quiz questions researched by you on our blog, if you’re interested in being a content creator for us, do reach me at amal@itquiz.in, and let’s discuss making the quizzing community better. 

- Advertisement -
Rohita
Computer Science Engineer, Technology Enthusiast, Quizzer. I'm a student and currently pursuing B. Tech honours in Computer Science Engineering.

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here