TCS IT Wiz Bangalore 2017 Tech Quiz Prelims and Finals Questions and answers

- Advertisement -

TCS IT WIZ BANGALORE 2017 IT QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS *

- Advertisement -

Questions and answers of TCS IT Wiz Bangalore 2017 IT Quiz Prelims

*Actual questions may be different from the questions on this blog. This is a tweaked version of the actual questions. If you can edit/contribute more you’re most welcome

1. Trringo app will let farmers rent out tractors and equipments. Which company in India made this app?

Ans: Mahindra

2. ________is the premier science & technology organisation of India’s Union Government in informatics services and information and communication technology (ICT) applications.

Ans:National Informatics Centre

3.A word used in the united states if someone lose their job and gets out sourced to India specifically, to Bangalore. What is that word?

Ans: Bangalored

4.Identify this new CEO of TCS

Ans:Rajesh Gopinathan

5.A question about winamp

6.A storage company started by Vivian Singh, Anshuman Gupta that starts with the name of an element on period table. Which company?

Ans:Strontium

7. What is Visual Audio Intelligent Organizer ?

Ans: VAIO

8.Identify this CTO of Oculus VR

Ans:John Carmack

9.Dynamics,Condenser,and ribbons are different types of?

Ans:Microphones

10.The first ever document that officially created into an e-book?

Ans:American declaration of Independence

TCS IT Wiz Bangalore 2017

 

 

Wanna win TCS IT Wiz 2019?

Current Affairs + Quiz Files

1 User( For a Lonewolf)
₹699
399 Yearly
  • Last 1 Year IT Current Affairs in Capsule format, Click here for Sample
  • 5 eBooks on IT Quiz in PDF Format
  • 1000 IT facts eBook in PDF
  • 300 IT Questions Excel Sheet with images
  • 250 Questions as CONNECT and Trivia by GreyCaps Interns
  • Google Drive with ~ 1 GB of ppt,pdf,word IT Quiz Files
  • 1000+ Basic Fundamental interactive IT Questions
  • Bonus slides on topics like Cloud Computing, Blogging, Information Security
56 SOLD

Questions and answers of TCS IT Wiz Bangalore 2017 IT Quiz Finals

Rounds of TCS IT Wiz Bangalore 2017 IT Quiz Finals

1.Automation Round

2.Contextual knowledge

3.Machine Learning

4. TCS Round

5.AGILE

Round 1- Automation Round

1.What’s so unique about the Indus OS?

Ans:World’s First Regional Operating System

2.The activity was first called GPS stashing or GPS stash hunt,its similar to a 160 year old game that called letter boxing. What’s this activity called?

Ans: Geo Coaching

3.Micheal Hutt typed the entire declaration of the Independence into a computer to create an e-book, it also marked a beginning to the world knows something else. What did he created?

Ans:Gutenberg press

4.The name of the company is Finnish for a “dinghy” (a small agile boat/rescue boat) and was intended as an ironic joke about the “burning platform memo” released by then NOKIA CEO Stephen Elops

Ans:Jolla

TCS IT Wiz Bangalore 2017

5.”All the best games are easy to learn and difficult to master.They should reward the 1st quarter and the hundredth.”What law is this?

Ans:Bushnell’s law

6.SEA-ME-WE, I-ME-WE,FLAG FEA,Bay of Bengal Gateway, Europe-India Gateway,LION,SAFE are all?

Ans:Undersea cables

Round 2- Contextual Knowledge

1.What is this?

Ans:Microsoft and its Enemies

2.What is depicted here?

 

 

 

 

 

 

Ans: Blockchain

3.Identify

Ans:Nintendo switch’s Amelia

TCS IT Wiz Bangalore 2017

4.Who’s April fool prank is this?

Ans:Samsung

5.Which team?

Ans: Traitorous Eight

6.This letter of pardon was issued to whom?

Ans:Alan Turing

Round 3- TCS Round

1.This extremly well known institute partners with TCS ION to facilitate proctered exams for its MOOK courses, which institute became the first to be partnered?

Ans: IIM Bangalore

2.Who was the first chairman of TCS?

Ans: JRD TATA

3.A pact was recently signed between the TCS and this famous Airlines to modernise the airlines IT platform to enhance data analytics and operational agility

Ans: Jet Blue Corporation

4. TCS has been a recipient of the  _________- awards presented by the German MNC SAP. What is this award name?

Ans: The Pinnacle award

Round 4- Machine Learning

1.CONNECT

Ans: Kris Gopalakrishnan

2.CONNECT

Ans: ZOHO Corporation

3.CONNECT

Ans:SalesForce.com

4.CONNECT

Ans: ORACLE

Round 5 – AGILE of TCS IT Wiz Bangalore 2017

1.

  

Ans: Peter Thiel

2.

Ans Ubuntu

(ubuntu font and ubuntu phone)

3.

Ans: IBM

 

 

- Advertisement -
Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

9 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here