TCS IT Wiz preparation questions 2017

1.X was launched in 1999 by business partners Rajil Kapoor, Bala Parthasarathy, Suneet Wadhwa, and Shripati Acharya.In 2005, X was bought by HP and its co-founder Raj Kapoor confirmed in a 2011 interview that the acquisition price was $300 Million.In April 2015, HP reached an agreement to sell Snapfish back to District Photo. Under the terms of the sale, HP allowed the company to continue to use its printing services. What is X ?


2.’X: The Mansion’ is a game that puts players in the role of Y, the founder of X. The aim of the game is to build the famed X Empire from scratch, starting from a humble magazine to celebrity endorsements to home entertainment to Internet websites to merchandise.Give X & Y

Ans: X- Playbot , Y- Hugh Hefner

3.In computing, X is a way of combining pointing device or finger movements and clicks that the software recognizes as a specific computer event and responds in a manner particular to that software. They can be useful for people who have difficulties typing on a keyboard.What is X ?

Ans: Mouse gesture

4.For his work on designing and launching which Google feature did Wesley Chan get a multi-million dollar ‘Google Founders’ Award?

Ans:Google Toolbar

5.Which company developed this technology ?


6.Chuck Robbins is the current CEO of which company ?

Ans:Cisco Systems

7.Expand WYCIWYG

Ans:What You Cache Is What You Get

8.What is Diaroogle?

Ans:It’s a premium search engine to help one find quality public toilets (at the moment in NYC) from a mobile phone.

9.Name the company founded by Marc Andreessen, originally called Loudcloud, now part of the HP stable.


10.Fill in the two words in the  book called “The Making of ___ _____: Notes from the New World” written by Wagner James Au

Ans:Second Life

11.The highest score possible is 3,333,360 in the traditional version of which popular game?


12.One of the common viruses which was first unleashed in 1988 attack on only Friday the 13th ?


13.Identify this Indian co-founder of Bittorrent

Ans:Ashwin Navin

14.What term was first used by `New York World’ newspaper in the 1920s to refer to the large custom-built IBM tabulators made for Columbia University?

Ans:Super Computing

15.X is an online system for collaborative data sharing used by the United States Intelligence Community (IC). It was established as a pilot project in late 2005 and formally announced in April 2006.It can also be called the secretive version of Wikipedia



One Response to “TCS IT Wiz preparation questions 2017”
  1. akash November 6, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *